Burgiba bulvarında gösteri yasağı kalktı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-11-2012 (19:47)   Son Mesaj: 04-11-2012 (19:47)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    04-11-2012

    Burgiba bulvarında gösteri yasağı kalktı

    Burgiba bulvarında gösteri yasağı kalktı
    Tunus İçişleri Bakanı Ali Larayed, başkent Tunus'un merkezindeki simgesel önemi bulunan Burgiba bulvarında gösteri yasağının kaldırıldığını bildirdi.

    Larayed, bakanlar kurulu toplantısından sonra, bulvarın gösteri yapmak, gezinmek veya çalışmak isteyen tüm Tunuslulara açık olduğunu belirtti.

    Başkent Tunus'ta üç gün önce aşırı dinci göstericilerin sanatçılara saldırmasının ardından çıkan olaylardan sonra bu karar alındı. Bakanlık, bulvarda ve civarındaki esnaf ile turistik kuruluşların temsilcilerini dinledikten sonra gösteri yasağını kaldırmaya karar verdi.

    Bakanlar kurulunda ayrıca 9 Nisan'da meydana gelen olaylarla ilgili bağmısız bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Burgiba bulvarındaki gösteri yasağını geçen pazartesi protesto etmek isteyen yüzlerce kişi polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış, bu, ülke genelinde tepki yaratmıştı.

    Öte yandan, Tunus devrimi ve Arap baharının simge kenti ülkenin orta kesimlerindeki Sidi Buzid'de, eğitimciler ve kamu çalışanlarının, "bölgenin yoksulluğunun giderilmesine karşı verilen sözlerin tutulmadığı" gerekçesiyle greve gitmeleri dolayısıyla, okullar ve idari kuruluşlar açılmadı.

    Ülkenin en büyük işçi konfederasyonunun çağrısıyla, yüzlerce kişi kent merkezinde gösteri yaptı ve yetkilileri sözlerine sadık kalmamakla suçlayarak hükümet karşıtı sloganlar attı.

    Göstericiler, başkent Tunus'taki gösteri yasağını da protesto etti.

    Sidi Buzid'de Aralık 2010'da bir seyyar satıcının valilik karşısında kendisini yakması Tunus devriminin kıvılcımını ateşlemişti.




    Burgiba bulvarında gösteri yasağı kalktı Yorumları