İndependent: Türkiye´nin sabrı tükenebilir   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-11-2012 (13:46)   Son Mesaj: 04-11-2012 (13:46)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    04-11-2012

    İndependent: Türkiye´nin sabrı tükenebilir

    İndependent: Türkiye´nin sabrı tükenebilir
    İngiliz İndependent gazetesi, Suriye krizi konusunda Türkiye'nin sabrının tükenebileceğini yazdı.

    Suriye krizine mutlaka "diplomatik" yollarla çözüm bulunması gerektiğini savunan Batılı medya organlarından İngiliz The İndependent gazetesi, "Arap dünyası bölünmüş durumda, Türkiye'nin de sabrı tükenebilir, Batı"da ise muhalefete geniş çaptaki askeri destek çağrıları çoğalıyor" dedikten sonra "tek alternatif yaygın diplomatik baskı" dedi.

    İngiliz İndependent gazetesi, Suriye krizi konusunda "Arap dünyası bölünmüş durumda, Türkiye'nin de sabrı tükenebilir, Batı"da ise muhalefete geniş çaptaki askeri destek çağrıları çoğalıyor" dedikten sonra tek alternatifin "yaygın diplomatik baskı" olduğunu öne sürdü.

    İndependent, "Suriye"de diplomasinin alternatifi yoktur" başlığını kullandığı başyazısında, baştan beri Suriye"deki krize ilişkin en büyük korkulardan birinin, yurt içindeki iç savaşın sınırların ötesine taşması olduğunu belirterek "Bu hafta, şiddetin Türkiye ve Lübnan"a taşması da, bunun olmaya başlamış olabileceğinin kötü bir işarettir" değerlendirmesinde bulundu.

    Az daha olsa ateşkes umudunun, hala Annan Planı"na bağlı olmayı sürdürdüğü görüşünü dile getiren gazete, ateşkes olmaması halinde krizin kötüleşeceği uyarısını yaptıktan sonra şunları da yazdı:

    "Arap dünyası bölünmüş durumda. Türkiye"nin sabrı, Suriye"nin, topraklarına yönelik baskınlarının karşısında tükenebilir. Batı"da ise, muhalefete geniş çapta askeri destek çağrıları çoğalıyor. Ancak bu yönde bir adım, sadece Suriye içerisindeki can kaybı değil aynı zamanda bölgedeki başka ülkelerin, doğrudan çatışmaların içerisine çekilmesi olasılığını artırabilir."

    İndependent, başarma şansı az olsa da "tek alternatif, yaygın diplomatik baskı" dediği başyazısında Moskova'nın Şam"a desteğini sürdürükçe, Suriye krizinin derinleşmeye devam edeceğini de savundu.
    (ANKA)




    İndependent: Türkiye´nin sabrı tükenebilir Yorumları