Danimarka El Havaca için devrede   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-10-2012 (23:46)   Son Mesaj: 04-10-2012 (23:46)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-10-2012

    Danimarka El Havaca için devrede

    Danimarka El Havaca için devrede
    Danimarka Başbakanı Schmidt iki aydan beri Bahreyn'de açlık grevi yapan, aynı zamanda Danimarka vatandaşlığı bulunan Abdülhadi El Havaca'nın serbest bırakılmasını istedi.

    Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iki aydan beri açlık grevini sürdüren El Havaca'nın durumunun ''çok kritik'' olduğunu belirten Thorning-Schmidt, ülkesinin uluslararası ilişkilerini El Havaca'nın serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla devreye soktuğunu söyledi.

    Thorning-Schmidt, ''El Havaca'nın durumunun çok kritik olduğunu işitiyoruz ve her seviyedeki tüm çabalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

    El Havaca'nın kötüleştiği belirtilen sağlık durumu nedeniyle Uluslararası Af Örgütü de dahil olmak üzere uluslararası insan hakları örgütleri çağrıda bulunmuş, Danimarkalı yetkililer de Bahreyn'den El Havaca'nın tedavi için ülkeye gelmesine izin vermesini istemişti.

    Ancak Bahreyn, çifte pasaport sahibi El Havaca'nın ciddi bir sağlık sorunu bulunmadığı gerekçesiyle söz konusu istekleri geri çevirmiş ve temyiz duruşmasının 23 Nisan'da yapılacağını duyurmuştu.

    El Havaca ve diğer 7 muhalefet lideri, ülkedeki Sünni yönetimini devirmeye çalışmaktan geçen yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.




    Danimarka El Havaca için devrede Yorumları