Haşimi´nin korumalarına işkence iddiası   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-10-2012 (22:44)   Son Mesaj: 04-10-2012 (22:44)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    04-10-2012

    Haşimi´nin korumalarına işkence iddiası

    Haşimi´nin korumalarına işkence iddiası
    Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin tutuklu olan korumalarından 2'sinin işkence sonucu öldüğü ileri sürüldü.

    Haşimi'nin Erbil'de bulunan geçici bürosundan yapılan açıklamada, ''Sağlam kaynaklara dayanarak, Sayın Haşimi'nin 2 korumasının, güvenlik güçlerinin sorgulama sırasında yaptıkları işkence neticesinde hayatlarını kaybettiklerini öğrenmiş bulunmaktayız'' ifadesi kullanıldı.

    Korumaların, Arap Zirvesi öncesi hayatlarını kaybettiğine değinilen açıklamada, ''Korumaların ölümleri, zirvenin havasını olumsuz etkilememesi için açıklanmamıştır. Korumaların ölümlerinden Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanlık Bürosu sorumludur. Savcılık, bu büro hakkında cinayet davası açmalı'' denildi.

    Güvenlik güçlerinin korumaların cesetlerini gizli bir yerde tuttuğu iddia edilen açıklamada, Haşimi, korumaları ve tüm masum tutuklulara karşı düzenlenen komploların ortaya çıkmasından çekinildiği için cenazelerin mağdurların ailelerine teslim edilmediği ileri sürüldü.

    Açıklamada, Irak Milli Meclisi ve Irak Yüksek Yargı Konseyi'nden, 15 Mart'ta hayatını kaybeden Haşimi'nin korumalarından Amir Serbut Zeydan El Battavi ile diğer 2 korumanın ölüm nedenleriyle ilgili acil soruşturma başlatması istendi.

    Irak makamları, Haşimi ile koruma görevlilerini, ülkedeki kutsal yerleri ziyaret eden Şiiler ile hükümet ve güvenlik yetkililerine karşı ölüm mangaları oluşturmakla suçluyor. Tarık El Haşimi ise söz konusu iddiaları reddediyor.




    Haşimi´nin korumalarına işkence iddiası Yorumları