Gannuşi: Tunus´u karmaşa tehdit ediyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-10-2012 (21:47)   Son Mesaj: 04-10-2012 (21:47)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-10-2012

    Gannuşi: Tunus´u karmaşa tehdit ediyor

    Gannuşi: Tunus´u karmaşa tehdit ediyor
    Tunus'ta 23 Ekim'de yapılan seçimleri kazanan Ennahda Partisi'nin lideri Raşid Gannuşi, ''Tunus'u diktatörlüğün değil, ülkedeki karmaşanın tehdit ettiğini'' söyledi.

    Gannuşi, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, şiddetin, uygulayan kim olursa olsun, kesinlikle reddedilmesi gerektiğini belirtti.

    Burgiba Bulvarı'nda dün yapılan izinsiz gösteriye atıfta bulunan Gannuşi, ''Bir hukuk devletinde kimsenin emrivaki yapmaya hakkı yoktur. Bir karar ya da talimat diyalogla ya da hukuki yollarla iptal edilebilir ya da değiştirilebilir'' dedi.

    Gannuşi, ''Özgürlüğe bağlıyız. Özgürlük ve yasa ayrılmaz bütündür'' diye konuştu.

    Başkentte dün sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 2 bin kişi, Şehitler Günü dolayısıyla kentin ana bulvarına yürümeye çalışırken kendilerini engelleyen polisle çatışmıştı. Polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullandığı, göstericilerin polise tuğla atarak karşılık verdiği açıklanmıştı.

    Çatışmalarda 15 gösterici ve 8 polisin yaralandığı bildirilmişti.

    Fransız askerlerinin 9 Nisan 1938'de Tunus'ta bir parti liderini tutuklamasını protesto eden göstericilere ateş açması Şehitler Günü olarak anılıyor.




    Gannuşi: Tunus´u karmaşa tehdit ediyor Yorumları