Yunanistan´dan Suriye´ye seyahat uyarısı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-10-2012 (17:48)   Son Mesaj: 04-10-2012 (17:48)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    04-10-2012

    Yunanistan´dan Suriye´ye seyahat uyarısı

    Yunanistan´dan Suriye´ye seyahat uyarısı
    Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Yunan vatandaşlarına Suriye'ye seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

    Bakanlık, Suriye'deki gelişmeler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ''ülkede genel bir güvensizliğin hakim olduğunu ve durumun büyük insani kriz boyutlarına ulaştığını, gelişmeleri büyük endişe ile izlediğini'' duyurdu.

    Suriye rejimin tekrarladığı güvencelere rağmen, halkının haklı taleplerini karşılamadığı, bunu sonucunda da şiddetin devam ederek temel insan hakları ihlalinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, Yunanistan'ın, Suriye'deki taraflar arasında anlamlı bir diyalog başlatılması yönündeki çabaları desteklediği belirtildi.

    Açıklamada şöyle denildi:

    ''Yunanistan, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Temsilcisi Kofi Annan'ın, ateşkesin sağlanması ve Suriye halkının taleplerini karşılayacak gerekli siyasi sürecin başlatılması için, taraflar arasında özlü diyaloğun yürürlüğe sokulmasına yönelik çabalarını faal olarak desteklemektedir.

    Barışı sağlamak için gösterilen çabalara aktif olarak katılmaya devam edeceğiz. 12 Nisan'a kadar tam bir ateşkesin sağlanması için, taraflara derhal ve ön koşulsuz Annan planını uygulamaları çağrısında bulunuyoruz. Suriye'deki durum ve sürekli kan akıtılması koşulları göz önüne alındığında, Yunan vatandaşlarının mümkün olduğunca Suriye'yi ziyaret etmemeleri önerilir. Suriye'de bulunanlar ise, normal çalışmasına devam eden Yunanistan'ın Şam Büyükelçiliği ile düzenli olarak irtibatlarını sürdürmelidir"




    Yunanistan´dan Suriye´ye seyahat uyarısı Yorumları