Türkiye ile AB vize için toplanıyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-10-2012 (16:44)   Son Mesaj: 04-10-2012 (16:44)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    04-10-2012

    Türkiye ile AB vize için toplanıyor

    Türkiye ile AB vize için toplanıyor
    Türkiye ile AB arasında Ortaklık Komitesi’nin 120. Toplantısı Peşembe günü Brüksel’de gerçekleştirilecek. Toplantıda müzakere süreci, vize ve yargı gibi konular ele alınacak.

    1 Aralık 1964 tarihinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşması çerçevesinde kurulan Ortaklık Komitesi toplantısında ortaklık ilişkisi ve müzakere sürecindeki son gelişmeleri ve sorunları ele alacak.

    Avrupa Birliği Bakanlığı"ndan verilen bilgiye göre, Ortaklık Komitesinin gündeminde "Müzakere Süreci" ve "Vize" konularının yanı sıra, "Siyasi ve Ekonomik Kriterler", "Adalet ve İçişleri", "Mali Yardımlar", "Enerji", "Ulaştırma", "Çevre", "Gümrük Birliği" ve "Serbest Ticaret Anlaşmaları" başlıkları da bulunuyor. Türk hükümetinin temsilcileri, AB üyesi devletler, AB Konseyi ve Avrupa Komisyon temsilcilerinden oluşan Komite toplantısına katılacak Türk heyeti, Avrupa Birliği Bakanlığı"nın yani sıra, Dışişleri, İçişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları temsilcilerinden oluşuyor.

    Bu arada, Türkiye ve AB arasında en üst düzey karar alma organı olan ve Bakanlar düzeyindeki Ortaklık Konseyi"nin ise Haziran ayında toplanması öngörülüyor.




    Türkiye ile AB vize için toplanıyor Yorumları