´Kuzey Kore BM kararlarını önemsemiyor´   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-10-2012 (11:47)   Son Mesaj: 04-10-2012 (11:47)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    04-10-2012

    ´Kuzey Kore BM kararlarını önemsemiyor´

    ´Kuzey Kore BM kararlarını önemsemiyor´
    Kuzey Kore'nin fırlatma rampasına koyduğu füzeye uydusunu bugün yerleştireceği bildirildi.

    Kuzey Kore uzay teknolojisi kurulu Direktör Yardımcısı Ryu Kum-Chol, füzeye uydu montaj işlemine bugün başlamayı öngördüklerini belirtti.

    Füzenin üzerlerinde uçacağı bölge ülkelerini, özellikle Güney Kore, Japonya ve Filipinler'e de güvence vermek istediklerini belirten Ryu, "Güvenli bir rota seçtik. Füzenin ilk katı, kıyıdan 160 km öteye, ikinci katı da Filipin kıyılarından yaklaşık 200 km öteye düşecek" dedi.

    Ryu, herşeye rağmen gerekli olması durumunda füzenin kendisini imha edebileceğini söyledi.

    Kuzey Kore, 12 ve 16 Nisan tarihleri arasında Unha-3 füzesiyle yörüngeye 100 kilo ağırlığındaki bu gözlem uydusunu yerleştirmeye çalışacak.

    Rusya'dan Pyongyang'a eleştiri

    Öte yandan Rusya, Kuzey Kore'nin füze fırlatma projesinin, BM Güvenlik Konseyi kararlarını "önemsemediğinin" bir örneği olduğunu bildirdi.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksander Lukaçeviç Ria Novosti ajansına yaptığı açıklamada, "Pyongyang'ın uydu fırlatma kararını, BM Güvenlik Konseyi kararlarını önemsemediğinin bir örneği olarak değerlendiriyoruz" dedi.




    ´Kuzey Kore BM kararlarını önemsemiyor´ Yorumları