Fransa seçimlerinde propaganda dönemi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-09-2012 (20:47)   Son Mesaj: 04-09-2012 (20:47)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    04-09-2012

    Fransa seçimlerinde propaganda dönemi

    Fransa seçimlerinde propaganda dönemi
    Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna çok az bir süre kala, adayların radyo ve televizyonlardaki resmi seçim propaganda konuşmalarının yayını bugün başladı.

    Seçim propaganda konuşmalarının yayını, ilk tur seçiminden bir gün önceki tarih olan 21 Nisan'a kadar sürecek. Bu süre boyunca, yarışın ilk turuna katılacak 10 aday, toplam 43 dakika süreyle radyolarda ve televizyonlarda boy gösterecek ve öncelikli hedefleri hakkında kamuoyunu bilgilendirecek.

    Her bir aday, kendilerine radyo ve televizyonlarda tanınan 43 dakikalık süreyi, farklı mesajlarının yer alabileceği 1,5 dakikalık küçük veya 3,5 dakikalık büyük formatlı propaganda spotlarıyla kamuoyuna duyurma imkanına sahip olacak.

    Radyo ve televizyonlar, resmi propaganda çerçevesinde adaylara tanınan bu sürenin dışına çıkamayacak.

    -seçim afişleri hazır-

    Yine adayların seçim propaganda afişleri, belirlenen reklam panolarında, bugünden itibaren yer alabilecek.

    Fransa'da son düzenlenen son anketler, seçimin ikinci turundan sosyalist aday Francois Hollande'ın yüzde 53 ile 56 oranında bir oy alarak cumhurbaşkanlığı seçimini rahat bir şekilde kazanacağını ortaya koyuyor.

    Seçim afişlerinde Hollande, ''Değişim hemen şimdi'' sloganını, en önemli rakibi Sarkozy ise ''Güçlü Fransa'' sloganını kullanıyor.

    Sosyalistler, Francois Mitterrand'dan bu yana son üç dönemdir cumhurbaşkanlığı seçimlerini sürekli kaybediyor.

    Fransa'da yaklaşık 45 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.




    Fransa seçimlerinde propaganda dönemi Yorumları