İran´dan İstanbul´daki zirve için açıklama   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-09-2012 (18:47)   Son Mesaj: 04-09-2012 (18:47)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    04-09-2012

    İran´dan İstanbul´daki zirve için açıklama

    İran´dan İstanbul´daki zirve için açıklama
    İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, P5 1 ülkelerinin endişelerinin giderildiğini, İran'ın da hak ve hukukunu elde ettiği bir müzakere umduklarını söyledi.

    Salihi, P5 1 ülkeleriyle yapılacak müzakerelere ilişkin açıklamasında, müzakere öncesi hiçbir ön şartın kabul edilmeyeceğini, bunun aslında anlamsız olduğunu bildirdi.

    Müzakere masasında kendileri gibi karşı tarafın da görüşleri olduğunu kaydeden Salihi, ortak bir şeyler elde edilmesi gerektiğini söyledi.

    İstanbul'daki müzakerelerden öncekilere göre olumlu sonuçlar alınması temennisini dile getiren Salihi, şunları kaydetti:

    ''Umarım müzakerelerde ileri doğru bir adım atılır. P5 1'in samimi ve dürüstçe müzakere masasına gelmesini umuyorum. Biz de samimi ve dürüst bir niyetle iki tarafın da kazanabileceği bir netice için çaba göstereceğiz. Böylece hem İran hak ve hukukunu elde etmiş olsun hem de P5 1 grubunun beyan ettiği endişeler giderilmiş olsun.''

    İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa) ve Almanya'dan oluşan P5 1 ülkeleri arasındaki müzakereler 14 Nisan'da İstanbul'da başlayacak.

    Tarafların geçen yılın ocak ayında İstanbul'daki müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine görüşmelere ara verilmişti.




    İran´dan İstanbul´daki zirve için açıklama Yorumları