Kosova´nın kuzeyinde patlama: 1 ölü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-09-2012 (01:46)   Son Mesaj: 04-09-2012 (01:46)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    04-09-2012

    Kosova´nın kuzeyinde patlama: 1 ölü

    Kosova´nın kuzeyinde patlama: 1 ölü
    Kosova'nın kuzeyinde bulunan Mitroviça kentinin Sırp tarafındaki bir apartman katında meydana gelen patlamada, Arnavut kökenli 1 kişi öldü, ailesinden 5 kişi yaralandı.

    ''Üç gökdelen'' olarak bilinen semtteki bir binanın apartman katında meydana gelen patlamada Selver Haradinay (38) hayatını kaybederken, eşi ve 4 çocuğunun yaralandığı açıklandı.

    Olay yerine gelen uluslararası barış gücü (KFOR) askerleri ve Kosova polisinin, faillerin yakalanması için geniş kapsamlı bir soruşturma başlattıkları belirtildi.

    Polisin açıklamasında, apartman katına yerleştirilen plastik bombanın patlatıldığı, yaralıların ise Mitroviça hastanesine kaldırıldıkları belirtildi.

    Kentin Sırp kesiminde yaşayan az sayıdaki Arnavut, Türk ve Boşnak ailelerin olaydan tedirgin olduklarını, kendilerini güvenli hissetmediklerini belirterek yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

    Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, olayın ardından bölgede polis kontrol noktasının oluşturulmasını emretti.




    Kosova´nın kuzeyinde patlama: 1 ölü Yorumları