Suriye´de ölü sayısı 37´ye ulaştı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-07-2012 (00:48)   Son Mesaj: 04-07-2012 (00:48)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    04-07-2012

    Suriye´de ölü sayısı 37´ye ulaştı

    Suriye´de ölü sayısı 37´ye ulaştı
    Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerde ve çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini bildirdi.

    Ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve muhaliflerin önemli merkezlerinde biri olan Humus kentinde düzenlenen operasyonlarda 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirten örgüt, Hama'da cuma namazından sonra çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 4 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

    Kuzeydeki İdlib kentine bağlı Çesr Eş Şuğur kentinin Mişmişe köyüne askeri birliklerin uzaktan ateş ettiğini, ölü ve yaralıların olduğunu aktaran Örgüt, Halep'te 3, Dera ve Deyr Ez Zor kentlerinde ikişer kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

    Bu arada, Hama'da Suriye ordisu ie Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden yerel muhalifler, kentte meydana gelen patlamalar sonucu ölü ve yaralıların bulunduğunu ifade etti.

    Humus'un Kuseyr semtinde keskin nişancıların sokak ortasında birkaç kişiyi öldürdüğünü, cesetleri almaya çalışanlara da ateş açıldığını dile getiren muhalifler, kentin birçok mahallesinde halkın güvenlik nedeniyle başka yerlere kaçtığını vurguladı.

    Güneydeki Dera'ya bağlı Meraba kentinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin öldüğü ve onlarca evin roket atılması nedeniyle yıkıldığını belirten muhalifler, Şam'ın Duma ve Haresta semtlerine güvenlik güçlerinin ağır silahlarla girdiğini ve evlere baskınlar yaptığını kaydetti.

    İdlib ve çevresindeki operasyonlar yüzünden halkın Türkiye'ye kaçmaya çalıştığına işaret eden muhalifler, "İdlib bölgesinden operasyonlar nedeniyle bölgede büyük göç yaşanacak'' dedi.




    Suriye´de ölü sayısı 37´ye ulaştı Yorumları