KKTC Başbakanı´ndan petrol gemisi çıkışı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-06-2012 (22:46)   Son Mesaj: 04-06-2012 (22:46)    Cevap: 0    Gösterim: 313  

    04-06-2012

    KKTC Başbakanı´ndan petrol gemisi çıkışı

    KKTC Başbakanı´ndan petrol gemisi çıkışı
    KKTC Başbakanı İrsen Küçük, denizlerde petrol aramak için, gerekirse Türkiye'nin KKTC'ye petrol arama gemisi satın alacağını açıkladı.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, denizlerde petrol aramak için, gerekirse Türkiye'nin KKTC'ye petrol arama gemisi satın alacağını açıklayarak, ''Böyle bir ekonomik güce ulaşmış Anavatanla bizim iftihar etmemiz gerekir'' dedi.

    Başbakan İrsen Küçük, Karpaz bölgesinde bulunan Sipahi, Taşlıca, Kumyalı ve Çayırova köylerinden 142 gence, kırsal kesim sosyal konut arsa hak sahipliği belgelerinin verilmesi nedeniyle Sipahi'de düzenlenen törende konuştu.

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Nisan sonunda KKTC'de başlayacağı petrol arama çalışmalarının hayırlı sonuca ulaşması dileğinde bulunan İrsen Küçük, 2-3 hafta önce Ankara ziyaretinde görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Gerekirse, denizde petrol aramak için KKTC'ye gemi satın alacağız'' dediğini aktardı. Küçük, ''Böyle bir ekonomik güce ulaşmış Anavatanla bizim iftihar etmemiz gerekir'' diye konuştu.

    ''Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) KKTC''nin hem kurucusu hem savunucusu olduğunu, Anavatan Türkiye ile ilişkileri en üst düzeyde tuttuklarını, bunun milli görevleri olduğunu, Anadolu;yla bağlarının da gönül bağı olduğunu'' vurgulayan Küçük, gençleri, ailelerinin yanında ev sahibi olarak yaşadıkları topraklara tırnaklarını geçirmeleri amacıyla arsa dağıtımlarını yaptıklarını söyledi.

    Kıbrıs görüşmelerinden ve anlaşmadan yana olduklarını belirten Küçük, ''Bu topraklar bizimdir, bu topraklardan vazgeçmemiz de söz konusu değildir. Çünkü bu topraklar vatan yapılırken Mehmetçik ve Mücahidin kanı dökülmüştür'' dedi.

    KKTC'nin daha da gelişmesi için Türkiye ile birlikte çalışmaları sürdürdüklerini, Türkiye'nin, KKTC'nin kalkınması ve yarınlara sahip çıkılması için siyasi ve ekonomik desteğini sürdürdüğünü kaydeden Başbakan Küçük, asrın projesi olarak nitelendirilen Türkiye'den su taşınması projesinin, KKTC topraklarına hayat vereceğini vurguladı.

    Su projesinin 600 milyon dolarlık bir proje olduğunu, bunun KKTC için katma değer olduğunu dile getiren Küçük, projenin aksamayacağını, zamanında tamamlanması için her türlü çalışmanın sürdürüldüğünü söyledi.




    KKTC Başbakanı´ndan petrol gemisi çıkışı Yorumları