Suriye operasyonları kırsala kaydırdı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-05-2012 (15:48)   Son Mesaj: 04-05-2012 (15:48)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-05-2012

    Suriye operasyonları kırsala kaydırdı

    Suriye operasyonları kırsala kaydırdı
    Suriye ordusu operasyonlarını kırsal bölgelere kaydırdı. Ordu saldırılarında en az 25 kişi öldü.

    BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın sözcüsü Ahmet Fevzi'nin Suriye'nin bazı bölgelerden askerleri çektiğini açıklamasına rağmen yerel kaynaklar Suriye ordusunun sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

    Annan'ın sözcüsü Ahmet Fevzi bugün, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed hükümeti yetkililerinin, aralarında Dera, İdlib ve Zabadani'nin de bulunduğu bazı yerlerden askerlerin çekilmesine başlandığını kendilerine söylediğini açıklamıştı.

    Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün ölü sayısının en az 25 olduğunu açıkladı. Humus'ta 4'ü çocuk olmak üzere 13, Şam kırsalında 5, İdlib'te 5, Hama'da ve Şam'da 1'er kişi hayatını kaybetti.

    Cep telefonuyla çektikleri görüntüleri internette paylaşan Suriyeli muhalifler, Humus'un havadan bombalandığını belirtiyor.

    Bugün çekilen görüntülerde Humus'un Telbise kasabasında vurulan bir kız çocuğu da dikkat çekiyor.

    Muhaliflere ait SNN Haber kanalı, Suriye ordusunun Şam'ın Kadem, Duma, Artuz ve Dariye bölgelerinde, İdlib'in Binniş ve Halep'in Andan, Hariytan, Tel Rifat, Hayyan ve Tarib bölgelerinde gün içinde helikopter ve tanklarla bombaladığını belirtti.

    Humus'un Curatu Şeyyah ve Garabiys mahallerinin havan toplarıyla vurulduğu ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini bildirildi.




    Suriye operasyonları kırsala kaydırdı Yorumları