Vahidi: Füze sistemi ABD ve İsrail´in işi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-04-2012 (20:48)   Son Mesaj: 04-04-2012 (20:48)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    04-04-2012

    Vahidi: Füze sistemi ABD ve İsrail´in işi

    Vahidi: Füze sistemi ABD ve İsrail´in işi
    İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Basra Körfezi'ne füze savunma sistemi kurulmak istenmesinin bölge güvenliğine aykırı bir durum olduğunu söyledi.

    Vahidi, Basra Körfezi'ne füze savunma sistemi yerleştirilmesiyle ilgili Fars Haber Ajansı'na verdiği demeçte, bu plana en başından beri karşı olduklarını belirtti.

    ''Basra Körfezi'ne füze savunma sistemi yerleştirilmesi planı, ABD ve İsrail'in işidir'' diyen Vahidi, bu ülkelerin oyununda rol alınmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

    Bakan Vahidi, ''Biz en başından beri bu işi reddettik, bunu bölge güvenliğine karşı bir durum olarak değerlendiriyoruz. Dostlarımıza bu konuya girmemeleri için çaba göstermelerini tavsiye ettik'' ifadesini kullandı.

    Vahidi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yakında başlayacak olan Körfez Ülkeleri İşbirliği Toplantısı'na katılarak, konuyu gündeme getirmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

    ABD'nin Basra Körfezi bölgesine füze savunma sistemi yerleştirilmesi için Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri nezdinde girişimlerde bulunduğu basında yer almıştı.




    Vahidi: Füze sistemi ABD ve İsrail´in işi Yorumları