Ali Hamaney: Tehditler İran´ın gücünü gösteriyor   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-04-2012 (19:48)   Son Mesaj: 04-04-2012 (19:48)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    04-04-2012

    Ali Hamaney: Tehditler İran´ın gücünü gösteriyor

    Ali Hamaney: Tehditler İran´ın gücünü gösteriyor
    İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ''İran'ın etki ve gücünden dolayı düşmanlar tarafından sürekli tehdit edildiğini'' söyledi.

    Devlet televizyonunun haberine göre Ayetullah Hamaney, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi başkanlığındaki silahlı kuvvetler ve öteki yetkilileri kabulde yaptığı konuşmada İran'a yönelik tehditleri değerlendirdi.

    Hamaney, ''Düşmanların tehditleri, İslam Nizamı'nın gücünü gösteriyor. İslam Cumhuriyeti etkili ve güçlü olmasaydı İran halkının kötülüğünü isteyenler bu kadar gürültü koparamazdı'' diye konuştu.

    İran'ın 8 yıl boyunca Irak'taki Baas rejimiyle savaştığını ve büyük tecrübeler elde ettiğini hatırlatan Hamaney, ''Doğu ve Batı tüm dünya güçleri ile bunlara bağlı ülkeler 8 yıl boyunca İran'ın karşısında yer aldılar ve en gelişmiş silahları Baas rejimine verdiler'' dedi.

    Hamaney, ''İnsan hakları ve demokrasi iddiasında olan Batılı ülkeler, İslam Nizamı ve halkı dize getirmek için Irak'taki Baas rejimine kimyasal silah vermekten bile kaçınmadılar'' ifadesini kullandı.

    Batılıların tüm çabalarına rağmen İran'a diz çöktürtemediklerini ve ülke olarak büyük ve değerli tecrübeler kazandıklarını belirten Hamaney, bu tecrübelerden yararlanmanın önemine değindi.

    ''İslam Devrimi ve Kutsal Savunma'' gibi paha biçilmez tecrübelere ve bugünkü iyi konuma sahip olduklarını anlatan Hamaney, mevcut durumu da başı dik olarak geride bırakacaklarını kaydetti.




    Ali Hamaney: Tehditler İran´ın gücünü gösteriyor Yorumları