´Sarkozy operasyonları reklama çevirdi´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-04-2012 (15:46)   Son Mesaj: 04-04-2012 (15:46)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    04-04-2012

    ´Sarkozy operasyonları reklama çevirdi´

    ´Sarkozy operasyonları reklama çevirdi´
    Fransa'da muhalefet, Sarkozy'nin radikal dincilere yönelik ülke genelinde yoğunlaştırılan polis operasyonlarını seçim kaygısıyla, ''siyasi reklama'' dönüştürdüğünü savundu.

    Sosyalist Partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı olan ve son anketlere göre şansı oldukça fazla gösterilen Francois Hollande, seçimlerden bir süre önce bu operasyonların gerçekleşmesinin kendisi için ''şaşırtıcı olduğunu'' söyledi.

    RTL radyo kanalına konuşan Hollande, ''Eğer gerçekten bir şüphe ve risk varsa gereken yapılmalı. Ancak şaşırtıcı olan, herkesi sarsan terörist faaliyetlerin ardından bu operasyonların gerçekleşmesi. Bu operasyonları sorgulamıyorum. Ancak bunun daha önce olması gerektiğini söylüyorum'' dedi.

    Siyasi reklam

    Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry ise yaptığı açıklamada, operasyonları, şekil itibarıyla ''medyatik hale getirildiği'' gerekçesiyle eleştirdi.

    ''İ Tele'' televizyon kanalına konuşan Aubry, ''Terörle mücadelede kararlılıktan yanayım. Ancak bu işin şova dönüştürülmesine karşıyım. Bütün televizyon kanallarının operasyon yerlerinden yayın yapması beni şoke ediyor. Bırakalım yargı görevini yapsın. Bu işi siyasi reklam haline getirmeyin. Operasyonlarda yargı polisi yönlendirmeli, ama benim izlenimin bunun tersi olduğu yolunda'' diye konuştu.

    Touoluse'daki üç ayrı saldırıda 7 kişinin ölümünden sonra polis, radikal dincilere yönelik operasyonların yoğunlaştırmıştı.

    Paris mahkemesine dün sevk edilen 13 radikal dinci terör zanlısından 9'u bugün tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yine bugün ülkenin güneyindeki bazı kentlerde düzenlenen çeşitli operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınmıştı.

    İçişleri Bakanlığı, önceki gün radikal dinci oldukları gerekçesiyle bir imam ve göçmeni sınır dışı ederken, aralarında bir Türk vatandaşı olmak üzere iki imam ve bir göçmenin sınır dışı edilmesi için işlem başlatmıştı.




    ´Sarkozy operasyonları reklama çevirdi´ Yorumları