Rusya: İran daha fazla denetlenmeli   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-03-2012 (00:44)   Son Mesaj: 04-03-2012 (00:44)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    04-03-2012

    Rusya: İran daha fazla denetlenmeli

    Rusya: İran daha fazla denetlenmeli
    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'a daha fazla Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetçisi gönderilmesi gerektiğini söyledi.

    Lavrov, temaslarda bulunmak için gittiği Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ''UAEK denetçilerinin ve gözlemcilerinin İran'daki varlığının sürdürülmesi ve güçlendirilmesi hayati öneme sahip'' dedi.

    UAEK denetçilerinin İran'daki nükleer tesislerde çalışmaya devam ettiğini, şu ana kadar yasa dışı bir faaliyet tespit etmediklerini söyleyen Lavrov, İran'a yönelik yaptırımların da Tahran'ın uluslararası kaygıları hafifletmesi halinde kaldırılması gerektiğini söyledi.

    İran'ın nükleer programıyla ilgili 6'lar grubu üyesi ülkelerin yıllar önce İran'ın nükleer programının tamamen barışçıl amaçlarla olduğu konusunda ikna etmesi halinde Tahran'ın UAEK nükleer kulüp üyesi statüsünün tanınacağını açıklamışlardı. İran konusundaki tüm olasılıklar üzerinde çalışılmakta'' dedi.

    Uluslararası topluluk, İran'ın uranyum zenginleştirme programını sona erdirmesini ve nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu ispatlamasını istiyor.




    Rusya: İran daha fazla denetlenmeli Yorumları