Sururi: Türkiye, Suriye hatasını düzeltiyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-01-2012 (19:47)   Son Mesaj: 04-01-2012 (19:47)    Cevap: 0    Gösterim: 396  

    04-01-2012

    Sururi: Türkiye, Suriye hatasını düzeltiyor

    Sururi: Türkiye, Suriye hatasını düzeltiyor
    İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Perviz Sururi, Türkiye'nin Suriye politikalarını düzelttiğini gösteren bazı işaretlerin göze çarptığını ifade etti.

    Perviz Sururi, İran medyasınca yansıtılan açıklamalarda Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendirirken Türkiye'nin Suriye politikalarını düzelttiğini gösteren bazı işaretlerin göze çarptığını söyledi. Sururi, Ankara"nın, "yanlış bir analiz" yaparak Suriye olayları karşısında Amerika'nın yanında yer aldığını ve "korsan İsrail ile mücadelede en ön safta yer alan Suriye'yi hedef seçtiğini" öne sürdü.

    "Türkiye"nin bu yanlış politikası ile hem inkılapçı özelliğini yitirdiğini, hem direniş saflarından çıktığını ve sulta düzeni ile işbirliği yapan irticai ülkelerin arasına katıldığını" savunan Sururi, "Ancak şimdi Türkiye'nin yavaş yavaş eski konumuna döndüğünü gösteren bazı işaretlerin göze çarpmaya başladığını, bunun da iyi bir gelişme sayıldığını" söyledi.

    ANKA




    Sururi: Türkiye, Suriye hatasını düzeltiyor Yorumları