Mali´de isyancılar Timbuktu´yu ele geçirdi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-01-2012 (19:44)   Son Mesaj: 04-01-2012 (19:44)    Cevap: 0    Gösterim: 372  

    04-01-2012

    Mali´de isyancılar Timbuktu´yu ele geçirdi

    Mali´de isyancılar Timbuktu´yu ele geçirdi
    Cuntanın işbaşına geldiği Batı Afrika ülkesi Mali'deki isyancı Tuaregler, ülkenin kuzeydoğusunda hükümetin kontrolündeki son kent olan Timbuktu ve tüm bölgesini ele geçirdiklerini bildirdi.

    Mali'deki isyancı Tuaregler'in en büyük grubu Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Timbuktu ve tüm bölgesinde Mali işgaline son verdiklerini belirterek, kentin kontrolü ve yönetiminin kendi ellerinde olduğunu belirtti.

    Kent sakinleri de Mali askerleri kaçtıktan sonra burada mevzilenen hükümet yanlısı bir Arap milis grubuyla pazarlık yaptıklarını ve Timbuktu'yu mermi atmadan ele geçirdiklerini bildirdi.

    Görgü tanıkları, kentin birçok semtinde özellikle kamu binalarının yağmalandığını ifade etti.

    Mali'nin kuzeyi, ocak ayından bu yana birçok kenti ele geçiren laik eğilimli isyancı Tuaregler ve aşırı dinci militanların taarruzu altında bulunuyor.

    Yoksul Batı Afrika ülkesi Mali'deki askerler, Devlet Başkanı Amadou Toumani Toure'nin isyancılar karşısında başarısız olması gerekçesiyle yönetimi ele geçirdiklerini açıklamıştı.




    Mali´de isyancılar Timbuktu´yu ele geçirdi Yorumları