Rai: Türkiye, Arap baharına iyi bir model   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-01-2012 (18:46)   Son Mesaj: 04-01-2012 (18:46)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    04-01-2012

    Rai: Türkiye, Arap baharına iyi bir model

    Rai: Türkiye, Arap baharına iyi bir model
    Lübnan Hristiyan Marunileri Patriği Beşara Rai, Türkiye'nin, din ile devlet işlerini başarıyla ayırmasıyla, Arap baharından etkilenen ülkeler için iyi bir model olduğunu söyledi.

    Maruni Patriği Rai, Paskalya'nın ilk günü dolayısıyla düzenlenen, ''Palmiye Pazarı'' ayininde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yaptığı 3 günlük resmi ziyarete de yer verdi.

    Türkiye'nin Arap baharından etkilenen ülkeler için önemli bir rol model olacağını belirten Rai, ''Türkiye Müslüman nüfusuyla, din ve devlet işlerini tamamen ayırmış bir yapıdadır. Türkiye'de bütün dinlere saygı vardır ve herkes demokratik sistem içinde dini görevlerini özgürce yerine getirmektedir'' dedi

    Beşara Rai, Türkiye'nin kültürler ve dinler arası diyaloğa önem verdiğine işaret ederek, ülkede Hristiyanların da bulunmasının, Ortadoğu'da barış ve istikrar için önemli bir unsur olduğunu vurguladı.




    Rai: Türkiye, Arap baharına iyi bir model Yorumları