Gannuşi: İsrail´le ilişkiler normalleştirilemez   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-01-2012 (18:44)   Son Mesaj: 04-01-2012 (18:44)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    04-01-2012

    Gannuşi: İsrail´le ilişkiler normalleştirilemez

    Gannuşi: İsrail´le ilişkiler normalleştirilemez
    Tunus'ta 23 Ekim'de yapılan seçimleri kazanan Ennahda partisinin lideri Raşid Gannuşi, ülkesinin İsrail ile ilişkileri normalleştiremeyeceğini söyledi.

    Resmi TAP ajansının bildirdiğine göre, Ennahda partisinin başkanı Gannuşi,Tunus'un kuzeybatısındaki Beca'da, "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla düzenlenen törende, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştiremeyeceğini belirterek, "Tunusluların sorunu Yahudilikle değil, Siyonizmle" dedi.

    Filistinlilerin topraklarını geri almalarını sağlayacak tek yolun Arap dünyasındaki demokratik rejimlerin zaferi olduğunu vurgulayan Gannuşi, Tunus'un devrik devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'yi, Filistin davasına ihanetle suçladı, bir siyonist iş birlikçi olduğunu iddia etti.

    İsrail'deki Araplar ile Filistinlilerin yanı sıra diğer Arap ülkeleri, 1976 yılında İsrail'in topraklarına el koymasına direnirken yaşamını yitiren 6 Filistinliyi anmak için her 30 Mart'ta gösteri ve etkinlik düzenliyor.

    -Tunus hükümeti, ekonomik ve sosyal planı sunacak-

    Öte yandan, Tunus hükümeti 2012'de yüzde 3,5 büyüme öngören ekonomik ve sosyal programını gelecek hafta Kurucu Meclis'e sunacak.

    Tunus Cumhurbaşkanı Monsef Marzuki de devrik devlet başkanı Bin Ali'nin kaçışından beri yürürlükte olan olağanüstü hal durumunu, ülkenin bazı bölgelerindeki ve başkentin merkezindeki istikrarsızlıktan ötürü bu ayın sonuna dek uzatma kararı aldı.




    Gannuşi: İsrail´le ilişkiler normalleştirilemez Yorumları