Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda´da anıldı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-01-2012 (12:47)   Son Mesaj: 04-01-2012 (12:47)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    04-01-2012

    Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda´da anıldı

    Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda´da anıldı
    Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Hollanda'da bir anma programı düzenlendi.

    Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri'ne bağlı Nizam-ı Âlem Süleymaniye camisinde düzenlenen anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu;nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın yanı sıra Yazıcıoğlu'nun sevenleri katıldı.

    Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Başkonsolos Oral, Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinin yetiştirdiği değerli isimlerden birisi olduğunu söyledi.

    Acılı aileye ve yakınlarına başsağlığı da dileyen Oral, "Allah bu millete vatanını milletini seven, ülkesine milletine hizmet aşkı ile yanan, ahlaklı, dürüst, çalışkan evlatlar nasip etmeye devam etsin diyorum. Bu tip toplantıları yurt dışında yaşayan Türk toplumunun birliğini, dirliğini, beraberliğini ve o ruhu canlı tutması bakımından da önemsiyorum" diye konuştu.

    Programda zaman zaman duygulu anlar yaşayan Gülefer Yazıcıoğlu ise Muhsin Yazıcıoğlu'nun Avrupa'daki dostlarıyla farklı bir bağının olduğunu söyledi.

    Yazıcıoğlu'nun çok vefalı, iyi bir dost, iyi bir baba ve iyi bir eş olduğunu anlatan Gülefer Yazıcıoğlu, "Her şeyden öte çok iyi bir evlattı. Muhsin Başkan davasını hiçbir zaman kendisine hizmet ettirmemiş, her zaman davasının eri olmuştur. Bu yıl kabir başında olamadık. Sizlerle olmayı tercih ettik. Muhsin Başkanı anlatmak isterdim ama çok hüzün doluyum. Muhsin Başkan hayattayken ve hayattan sonra hep birlik ve beraberliği devam ettiren bir insan olmuştur. Muhsin Başkan hiçbir zaman davasını, idealini ve vatanını ve milletini masa başında pazarlıklar ile el sıkışmamıştır. Hep idealleri uğruna yaşamıştır" dedi.

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun her zaman demokrasinden, hukukun üstünlüğünden ve milli iradeden yana tavır aldığını kaydeden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bunun bedelini de ödediğini ifade etti.

    "Muhsin Yazıcıoğlu, kaza ile ölmüşse de şehittir, suikasta uğramışsa da şehittir" diyen Destici, şöyle konuştu:

    "Çünkü Allah yolunda kim çaba gösteriyorsa o şehittir. Yazıcıoğlu'nun bir Türkiye sevdası vardı. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istiyordu. Büyük birlikten kastı Türkiye'de tüm 75 milyonun birliğiydi. Bu birlik Müslüman Türk dünyasına öncelik yapacaktı. Bütün dünyada Allah'ın Nizam-ı Alemini tesis etmekti amacı. Bunları gerçekleştirmek için Alperenler yetiştirmek gerekiyordu. Bu yola inanmış ve her türlü bedeli ödemeyi göze alarak ayrıldı."

    Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra dava arkadaşları olarak siyasette yollarına devam ettiklerine işaret eden Destici, BBP'nin herhangi bir siyasi partinin değil sistemin alternatifi olduğunu söyledi.

    Sistem değişmediği sürece talan, vurgun, demokrasi dışı davranışlarla insan hakları ihlallerinin süreceğini savunan Destici, mevcut anayasanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Helikopter kazasına ilişkin devam eden yargı sürecine de değinen Destici, hadisenin aydınlatılması noktasında bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.




    Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda´da anıldı Yorumları