Eroğlu: 1 Nisan şakası yaptılar sanırım   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-01-2012 (11:47)   Son Mesaj: 04-01-2012 (11:47)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    04-01-2012

    Eroğlu: 1 Nisan şakası yaptılar sanırım

    Eroğlu: 1 Nisan şakası yaptılar sanırım
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı gazetelerin 1 Nisan şakası yaptığını söyledi.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bugün Kıbrıs'taki bazı gazetelerde Kıbrıs'ta bir anlaşma olduğu şeklinde haberler çıkmıştır. Tahmin ederim ki, bu 1 Nisan şakası. Bugün 1 Nisan biliyorsunuz. Çünkü öyle bir anlaşma olmuş değildir" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile biraraya geldiği kahvaltıda yaptığı konuşmada, Antalya'nın her geçen gün değişen, güzelleşen bir kent olduğunu belirtti.

    Mustafa Akaydın ile meslektaş olduklarını ifade eden Eroğlu, Akaydın'ın üniversitede, kendisinin de devlet hastanesinde doktor olarak görev yaptıklarını ancak şimdi siyasette buluştuklarını kaydetti. 1976'dan bu yana siyasette olduğunu anlatan Eroğlu, iki yıldır KKTC'de Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttüğünü anımsattı.

    "Anlamlı, kalıcı bir anlaşma"

    Rum kesimiyle müzakerelerin devam ettiğini belirten Eroğlu, anlamlı, kalıcı bir anlaşmaya varabilmek için uğraşılarının sürdüğünü bildirdi. Henüz olumlu bir sonuç alınamadığına değinen Eroğlu, "Ama artık son safhaya gelmekte olduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün Kıbrıs'taki bazı gazetelerde Kıbrıs'ta bir anlaşma olduğu şeklinde haberler çıkmıştır. Tahmin ederim ki, bu 1 Nisan şakası. Bugün 1 Nisan biliyorsunuz. Çünkü öyle bir anlaşma olmuş değildir. Temennimiz Kıbrıs'ta kalıcı bir anlaşmayı gerçekleştirmek" diye konuştu.

    İki yıldır görüşmeleri sürdürdüklerini ve 50 yılı aşkın süredir "Kıbrıs'ta bir anlaşma olacak" düşüncesiyle müzakerelerin devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Bugüne kadar Rum tarafının uzlaşmazlığı nedeniyle bir anlaşmaya varılamamıştır. Artık dünyanın bu gerçeği görmesi, Rum uzlaşmazlığını kabullenmesi ve bize karşı ona göre bir tavır içine girmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

    Eroğlu, Türkiye'nin kendilerinin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Akaydın, Eroğlu'na seramik vazo ve plaket sundu. Eroğlu da Akaydın'a plaket verdi.

    Öte yandan kahvaltının verildiği salona girerken ıslak zeminde ayağı kayarak dengesini kaybeden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu, yanında bulunan korumaları tuttu.

    -Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı'na ziyaret-

    KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, kahvaltının ardından Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı'nı ziyaret etti. Parktaki anıta çelenk sunan Eroğlu, sembolik Girne Kapısı önündeki ziyaretçi defterini imzaladı.

    Eroğlu, parkla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'dan bilgi aldı.




    Eroğlu: 1 Nisan şakası yaptılar sanırım Yorumları