Körfez İşbirliği Bakanları Cidde´de toplandı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-31-2012 (23:44)   Son Mesaj: 03-31-2012 (23:44)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    03-31-2012

    Körfez İşbirliği Bakanları Cidde´de toplandı

    Körfez İşbirliği Bakanları Cidde´de toplandı
    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları toplantısı yapıldı.

    Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, KİK dışişleri bakanları toplantısında ele alınan konular ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklandı.

    El Faysal, başta Suriye olmak üzere Filistin, Yemen, Körfez bölgesi, Kuzey Afrika'daki gelişmeleri ve İran'ın nükleer programını ele aldıklarını belirterek, "Hiç şüphe yok ki bölge ciddi bir güvenlik riski ve tehlike ile karşı karşıya. Böylesi bir durumda ABD ile KİK ülkeleri arasındaki stratejik işbirliğinin önemi ortaya çıkıyor" dedi.

    El Faysal, bölgesel sorunların diyalog ve barış içinde çözülmesinden yana olduklarının altını çizdi.

    Clinton da Beşşar Esad rejiminin bölgesel güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

    İstanbul'da yarın düzenlenecek Suriye'nin Dostları toplantısına değinen Clinton, Suriye'nin Kofi Annan'ın planını kabul etmesine rağmen pratikte bu planı uygulamadığını belirterek, Suudi Arabistan ve KİK ülkelerinin Suriye halkını desteklediğini söyledi.




    Körfez İşbirliği Bakanları Cidde´de toplandı Yorumları