Macaristan´da Cumhurbaşkanı´na protesto   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-31-2012 (21:44)   Son Mesaj: 03-31-2012 (21:44)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    03-31-2012

    Macaristan´da Cumhurbaşkanı´na protesto

    Macaristan´da Cumhurbaşkanı´na protesto
    Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan 1000 kadar gösterici, Cumhurbaşkanı Pal Schmitt'in istifasını istedi.

    Diploma tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle doktora unvanı iki gün önce Semmelweis Üniversitesi Senatosu tarafından elinden alınan Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt'in istifa etmesini isteyen sivil toplum örgütleri, neredeyse her gün yeni bir protesto gösterisi düzenliyor.

    Bugün öğleden sonra başkent Budapeşte'nin Deak Meydanı'nda toplanarak ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na kadar yürüyen 1000'i aşkın gösterici, Cumhurbaşkanı Schmitt'in istifa etmesini isteyen sloganlar attı.

    Topluluk tarafından bastırılan el ilanlarında, ''Yalancı bir devlet başkanının Macaristan'ı ve Macar halkını başka bir ülkede temsil edemeyeceği'' yazıyor. El ilanları gösteriye katılmayan halka dağıtıldı.

    Macaristan'da yayımlanan ekonomi dergisi HVG, Schmitt'in 1992 yılında modern olimpiyat oyunları hakkında hazırladığı tezinin yüzde 80'inden fazlasının, 1987 yılında Bulgar spor profesörü Nikolay Georgiev'in yayımlanan benzer bir çalışmasından kopya edildiğini öne sürmüş, muhalefet partisi üyeleri Cumhurbaşkanı'nın derhal istifa etmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.




    Macaristan´da Cumhurbaşkanı´na protesto Yorumları