Hasan Nasrallah Suriye için şart koştu   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-31-2012 (02:45)   Son Mesaj: 03-31-2012 (02:45)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    03-31-2012

    Hasan Nasrallah Suriye için şart koştu

    Hasan Nasrallah Suriye için şart koştu
    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ''Suriye'de iktidarla muhalefet arasındaki sorunun çözümü için tek yol diyalogtur. Bunun haricinde oluşacak bir çözüm İsrail'in amaçlarına hizmet eder'' dedi.

    Nasrallah, Güney Beyrut'un banliyö bölgesinde yaptırılan Seyyide Zeynep Kompleksi'nin açılışında, bölgesel konular hakkındaki görüşlerini açıkladı. Nasrallah, kompleksin yapıldığı alanın 2006 yılında İsrail'in saldırılarında hedef alındığını ancak buranın imar edilmesiyle güçlü bir cevap verildiği söyledi.

    Hasan Nasrallah, Suriye'deki olayların uluslararası alanda ve her türlü siyasi ortamda ön planda yer aldığını, bunun da normal olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

    ''Suriye'de meydana gelen olayların bölgeye yansımalarının olması nedeniyle bu görüşmeler çok önemlidir. Suriye'ye yapılacak bir dış müdahale ihtimali ciddi olarak geri itilmeye başlanmıştır. Suriye'ye Araplar tarafından askeri güç gönderilmesi gibi öneriler masadan kalkmıştır. Çünkü bunun tehlikeli sonuçları olacaktır. Amerika Irak'tan başarısız olarak geri çekildi. Suriye muhalefetinin rejimi devirmesi imkansız gözükmektedir. Meydana gelen olaylar sonucunda rejimin devrilmesini beklemek boşunadır.''

    Suriye'deki sorunun çözümü için siyasi yolun tercih edilmesi gerektiğini belirten Nasrallah, ''İlk günden bu yana Suriye rejimi ile muhalefet arasında görüşmeler yapılarak bu sorunun çözülmesi gerektiğini savunduk. Suriye'deki sorunun tek çözümü diyalog ve reformlar yoluyla olur. Bunun dışında bulunacak bir çözüm sadece Amerika ve İsrail'in çıkarlarına hizmet eder'' dedi.




    Hasan Nasrallah Suriye için şart koştu Yorumları