Atalay, KKTC´de turizmcilerle buluştu   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-30-2012 (23:46)   Son Mesaj: 03-30-2012 (23:46)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    03-30-2012

    Atalay, KKTC´de turizmcilerle buluştu

    Atalay, KKTC´de turizmcilerle buluştu
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de turizm sektörünü çok iyi korumak gerektiğini ifade ederek, ''KKTC'de hiçbir yatırım riskli değil'' dedi.

    KKTC Başbakanı İrsen Küçük de ülkeye yapılan yatırımların Türkiye'nin güvencesinde olduğunu kaydetti.

    Bafra Turizm Yatırımcıları ile akşam yemeğinde bir araya gelen KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yemek sonrasında açıklama yaptı.

    Başbakan İrsen Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk halkının önemli bir gün yaşadığına işaret ederek, bugün asrın projesinin ikinci etabının temelinin atıldığını, atılan temelle Türkiye'den gelecek suyun depolanacağı barajın yapılacağını söyledi.

    Küçük, her geçen gün Türkiye ile işbirliğinin gelişerek devam ettiğini ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ekibiyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk halkının sorununu yerinde çözmeye yönelik yöntemin güzel bir yöntem olduğunu belirtti.

    İrsen Küçük, Beşir Atalay'ın burada Türkiye adına konuştuğunu, bu bağlamda Kuzey Kıbrıs'a yapılan yatırımların her şart altında Türkiye'nin güvencesi altında olduğunu kesin bir dille vurguladığını söyledi.

    Hükümet olarak kendilerinin de yatırımcıları nasıl teşvik edeceklerine ve yatırım alanlarına nasıl daha fazla genişleteceklerine yönelik çalışma içinde olduklarını kaydeden Küçük, yatırımların güvenceye alınması, teşvik gelmesiyle hedefin kişi başına 16 bin dolar olan gayri safi milli hasılanın daha yukarılara çekilmesi olduğunu anlattı. Küçük, bugün, biri ülkedeki 7 üniversitenin rektörleri; ikincisi turizm yatırımcıları olmak üzere iki toplantı yapıldığını kaydetti.

    Her iki toplantının Beşir Atalay'ın sorunları yerinde çözme yöntemiyle yapıldığını, sorunlara net çözümler getirildiğini anlatan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, ''Bu yöntemle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çözülmeyen sorun kalmayacağı inancındayım'' dedi.

    Başbakan Küçük, ''bir süre önce Ankara'da, Asrın Projesi'nin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sorunları baş başa iki saat görüştüğünü'' belirterek, Türkiye'den üst düzeyde yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıların, Başbakan Erdoğan'ın KKTC'nin sorunlarının çözümüne yönelik açık desteğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

    -Atalay: ''Turizm ve eğitim ana sektör''-

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da turizmcilerle çalışma yemeğinde turizm sektörünü masaya yatırdıklarını, turizm yatırımcıları ve işletmecileriyle bir araya geldiklerini belirtti.

    KKTC'nin ana ekonomik hizmet alanının turizm ve eğitim sektörü olduğunu hatırlatan Atalay, sabah rektörlerle bir araya geldiğini, şimdi de Başbakan ile turizmcilerin sorunlarını dinlediklerini ifade etti.

    Ocak ayında Türk hükümeti olarak bir turizm teşvik kararnamesi çıkardıklarını, kararnamenin Bafra ve İskele bölgesinde yarım kalan veya devam eden turizm tesislerinin tamamlanmasıyla ilgili kredi öngördüğünü anlatan Atalay, turizmcilerin kararnameyle ilgili görüşlerini aldıklarını ve Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürünün tereddütleri cevaplayıp beklentileri not aldığını söyledi.

    Atalay, otelcilerin ve turizmcilerin sorunlarının da görüşüldüğünü, Başbakan Küçük'ün KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ile bunları dinleyip cevaplamalarının iyi olduğunu kaydetti.

    ''Biz de ekonomik programın yürüyüşü ile ilgili, Türkiye'de buradaki turizme nasıl teşvik verileceği ile ilgili yeniden bazı görüşmeleri değerlendirdik'' diyen Atalay, son bir iki yıl içinde turizmde ciddi gelişme olduğunu, 2011 yılının doluluk oranları ve charter seferleri olarak çok başarılı geçtiğini vurguladı.

    Hedefin bu trendin artarak devam etmesi olduğunu kaydeden Atalay, Türkiye olarak KKTC'ye turist gelmesi ve charter seferler olarak üstlerine düşen görevleri yaptıklarını ifade etti.

    ''Bu sektörü gözümüz gibi korumak zorundayız'' diyen Beşir Atalay, turizmcilere KKTC'nin geleceğinin daima daha iyi olacağını ifade ettiklerini aktardı.

    Atalay, ''KKTC'de hiçbir yatırım riskli değildir. Artık gelecek belirsizliği gibi kavramlar veya düşüncelerle buradaki yatırımları asla ertelemeyelim. Buraya yapılan yatırımlar daima büyük değerdir. KKTC'nin geleceği daima bugünkünden daha iyi olacak. Şartlar ne olursa olsun, görüşmeler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın KKTC daima artılarda olacak. Türkiye ve KKTC el ele biz bunu gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

    -Atalay ve Veysel Eroğlu KKTC'den ayrıldı-

    Geçitköy Barajı'nın temel atma töreni için geldikleri KKTC'de günübirlik ziyaretlerini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu özel uçakla KKTC'den ayrıldı.




    Atalay, KKTC´de turizmcilerle buluştu Yorumları