Dünyanın en pahalı pitonu kayboldu   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-30-2012 (19:46)   Son Mesaj: 03-30-2012 (19:46)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    03-30-2012

    Dünyanın en pahalı pitonu kayboldu

    Dünyanın en pahalı pitonu kayboldu
    Güney Afrika’nın finans merkezi Sandton'da kaybolan dünyanın en değerlisi lavanta albino pitonu henüz bulunamadı. On binlerce dolar değerindeki sürüngenini arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

    Lavanta albino pitonunun sahibi Angi Latimer, kaybolan iki piton yılanından birinin geri döndüğünü, diğerini ise aradıklarını söyledi. Latimer bugün yaptığı açıklamada, "Soğuk havalarda pitonları bulmak biraz zor. Yılanlar serin ve yağmurlu havalarda saklandıkları yerden dışarı pek çıkmazlar." dedi. Kaybolan pitonlardan bir tanesinin döndüğünü de belirten Latimer, pitonlarını elle beslediklerini ve zehirli olmadıklarını anlattı.

    Kaybolan pitonun 3,5 metre uzunluğunda, sarı ve mor renkte olduğu bilgisi verildi. Pitonun renklerinden dolayı otların arasında ve ağaçlarda rahatlıkla fark edileceği açıklandı.

    Kırmızı gözlü piton adını eflatuna kaçan renginden almış. Türüne çok az rastlanan pitonu zengin hayvan severler evlerinde besliyor.




    Dünyanın en pahalı pitonu kayboldu Yorumları