İsrail basını: Obama´nın mesajı Tahran´a gitti   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-30-2012 (18:48)   Son Mesaj: 03-30-2012 (18:48)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    03-30-2012

    İsrail basını: Obama´nın mesajı Tahran´a gitti

    İsrail basını: Obama´nın mesajı Tahran´a gitti
    Jerusalem Post, Güney Kore'deki Erdoğan-Obama görüşmesinin “Türkiye, Washington’dan Tahran’a mesaj götürüyor” şeklindeki spekülasyona neden olduğunu yazdı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinejad ile görüşmesi İsrail basınında da yer aldı. İsrail gazetesi Jerusalem Post, Erdoğan'ın, Güney Kore"de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin "Türkiye, Washington"dan Tahran"a mesaj götürüyor" şeklindeki spekülasyona neden olduğunu ifade etti.

    İsrail gazetesi Jerusalem Post, "İran ve Türkiye, batının kibrine karşı birleşti" başlıklı haberinde, Başbakan Erdoğan"ın, İran Devlet Başkanı Ahmedinejad ile görüşmesi öncesinde Güney Kore"de ABD Başkanı Barack Obama ile İran hakkında görüştüğünü yazdı.

    -"TÜRKİYE HABERCİ DEĞİL"-

    Gazete, Erdoğan-Obama görüşmesinin "Türkiye, Washington"dan Tahran"a mesaj götürüyor" şeklindeki spekülasyon yarattığı yorumunu yaparak, bir Türk yetkilinin, "Nükleer konu hakkında yeni bir mesaj yok. Türkiye, haberci değil. Bu sadece bir spekülasyon. Bizim mesajımız daha önce defalarca ne söylediysek odur" ifadelerine yer verdi.

    ANKA




    İsrail basını: Obama´nın mesajı Tahran´a gitti Yorumları