İngiliz istihbaratçının Suriye iddiası   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-30-2012 (17:48)   Son Mesaj: 03-30-2012 (17:48)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    03-30-2012

    İngiliz istihbaratçının Suriye iddiası

    İngiliz istihbaratçının Suriye iddiası
    İngiliz MI6 eski ajanı Alastair Crooke, bazı Körfez ülkelerinin, Suriye’ye Irak, Lübnan ve Türkiye üzerinden haberleşme ekipmanı ve Kaddafi karşıtı Libyalı savaşçıları götürdüklerini öne sürdü.

    Güvenlik uzmanı Alastair Crooke, EUObserver"e yaptığı açıklamalarda Suriye"nin Homs kentinde ele geçirilen isyancıların ellerindeki haberleşme ekipmanının son teknoloji ürünü olduğu belirterek "Suriye sistemi üzerinden tespit edilmeden kripto konuşmaları yapma olanağını sağlıyor. Bu detaylardan ve yakında kamuoyu tarafından öğrenileceğinden eminim" dedi.

    Buna karşın NATO ülkelerinin özel kuvvetlerinin Suriye"de faaliyet gösterdiği yönündeki iddiaları reddeden Crooke, "Suriye"ye, örneğin CIA elemanlarını konuşlandırmak çok büyük bir risk olur. Liman ve havaalanında sağlam bir üs bulunan, gemilerden kalkan helikopterlerin insanları içere sokup çıkartabildiği Bengazi'nin bulunduğu Libya gibi değil" şeklinde konuştu. Halen Beyrut'ta hükümet dışı bir kuruluşun başında bulunan Crooke şöyle devam etti:

    "Eğer, muvazzaf askeri personeli sokarsanız onları geri çekebilmek durumda da olmalısınız. Ancak eger Suriye"nin içine Lübnan veya Türkiye"den uçmaya kalkarsanız Suriyeliler sizi düşürür."




    İngiliz istihbaratçının Suriye iddiası Yorumları