Darbeden sonra Mali´de çatışmalar   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-30-2012 (15:44)   Son Mesaj: 03-30-2012 (15:44)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    03-30-2012

    Darbeden sonra Mali´de çatışmalar

    Darbeden sonra Mali´de çatışmalar
    Askeri darbe yapılan Batı Afrika ülkesi Mali'nin kuzeybatısında isyancı Tuaregler ve aşırı dinci militanlar stratejik bir kenti ele geçirdi.

    Görgü tanıkları ve kent sakinleri, isyancıların sabah Kidal kentinde ve iki askeri üste denetimi ele geçirdiklerini, ordunun direnemediğini belirtirken, aşırı dinci silahlı bir gruba bağlı militanların da kente girdiklerini söylediler.

    Afrikalı bir diplomatik kaynak, El Kaide örgütünün Kuzey Afrika kolu Aqmi militanlarının desteğindeki aşırı dinci bir grubun Kidal'ın kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

    Mali ordusuna karşı zaman zaman ittifak yapan isyancı Tuareglerin kurduğu laik eğilimli Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) ve liderleri bu kentten olan aşırı dinci grup günlerdir Kidal kentini çemberde tutuyordu.

    Mali'nin kuzeyi Ocak ortasında beri birçok kenti ele geçiren isyancı Tuaregler ve aşırı dinci militanların saldırısı altında bulunuyor.

    Yoksul Batı Afrika ülkesi Mali'deki askerler, Devlet Başkanı Amadou Toumani Toure'nin isyancılar karşısında başarısız olması gerekçesiyle yönetimi ele geçirdiklerini açıklamışlardı.




    Darbeden sonra Mali´de çatışmalar Yorumları