İsrail muhalefeti Netanyahu´yu suçladı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-30-2012 (14:44)   Son Mesaj: 03-30-2012 (14:44)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    03-30-2012

    İsrail muhalefeti Netanyahu´yu suçladı

    İsrail muhalefeti Netanyahu´yu suçladı
    İsrail'de, muhalefet lideri Şaul Mofaz, Başbakan Netanyahu'yu, ülkedeki toplumsal ve ekonomik sorunları arka plana itmek için İran konusunu gündemde tutmakla eleştirdi.

    Partisinin son genel kurulunda rakibi eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'yi geride bırakarak Kadima Partisi'nin başkanlık koltuğuna oturan Mofaz, Başbakan Netanyahu'nun İran'ın nükleer programıyla ilgili politikasını eleştirdi.

    Channel 2 televizyonuna konuşan Mofaz, Netanyahu'ya, kapalı kapılar ardında görüşülmesi gereken konuyu kamuoyu önünde tartışarak sorumsuz davrandığı suçlamasında bulundu. Mofaz, Netanyahu'ya atıfla, şöyle konuştu:

    "Kendisini İsrail'in koruyucusu olarak sunmak istiyor. Konuyu değerlendiren herkes, daha zaman olduğuna inanıyor. İran henüz nükleer bir ülke değil. ABD, İran'a karşı yürütülen çabalara öncülük ediyor ve bu yolda devam etmeli."

    İran'ın nükleer tesislerine yönelik zamansız bir askeri müdahalenin "felaket" olacağı uyarısında da bulunan Mofaz, operasyonun etkisinin de sınırlı kalacağı görüşünü dile getirdi.

    Kadima lideri, askeri çözümün son çare olması gerektiğini de kaydetti.




    İsrail muhalefeti Netanyahu´yu suçladı Yorumları