´En önemli şey herkesin zirveye katılması´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-30-2012 (12:44)   Son Mesaj: 03-30-2012 (12:44)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    03-30-2012

    ´En önemli şey herkesin zirveye katılması´

    ´En önemli şey herkesin zirveye katılması´
    Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, tüm Arap ülkeleri ve BM Genel Sekreteri'nin zirveye katılmasının "en önemli şey" olduğunu söyledi.

    Bağdat'ta yapılan 23. Dönem Arap Liderler Zirvesi'yle ilgili değerlendirme yapan Zebari, "Tüm Arap ülkeleri ve BM genel Sekreteri'nin zirveye katılması en önemli şeydi. Bağdat Zirvesi, gerçekleştirilen en büyük başarıdır. Zirveye katılan heyetler, liderler ve yabancı konuklar, zirvenin tüm yönleriyle başarılı olduğunu dile getirdi. Zirve, Irak için siyasi, diplomatik, lojistik ve güvenlik açısından büyük bir başarıdır. Irak Hükümeti, yalnızlıktan liderliğe döndü. Irak, zirvenin yapılması konusundaki bahisi, sadece kendi adına değil tüm Arap alemi adına kazandı" dedi.

    Zebari, Filistin sorunu, Suriye'deki durum ve iktisadi konularda yapılan çalışma ve görüşmelerden sonra çok önemli ve herkesi razı edecek kararların çıktığını söyledi.

    Bu arada, 24. Dönem Arap Zirvesi'nin Tunus'ta yapılacağı yönündeki açıklamanın yanlış olduğu ve sonraki Arap Zirvesinin Tunus yerine Katar'da yapılacağı belirtildi.

    Arap Liderler Zirvesi oturumuna katılan Irak heyeti üyesi ve Başbakan Maliki'nin kurmaylarından Abbas Beyatlı, "Alfabetik sıraya göre Irak'tan sonra 24. Dönem Arap Zirvesi'nin Uman Devletinde yapılması gerekiyordu. Uman, zirveye ev sahipliği yapamayacağını açıklaması ve özür dilemesi üzerine Katar Devleti 24. Dönem Arap Zirvesi'ne ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi. Bunun üzerine 24. Dönem Arap Zirvesi'nin Katar'da yapılması kararlaştırıldı. Zirvede, Tunus'ta önümüzdeki yıl yapılacak Mağrip Ülkeleri (Batı Afrika'daki Arap ülkeleri) zirvesine destek verilmesi kararlaştırıldı" dedi.




    ´En önemli şey herkesin zirveye katılması´ Yorumları