Pakistan´da Muhsin köyü /VİDEO   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-30-2012 (11:47)   Son Mesaj: 03-30-2012 (11:47)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    03-30-2012

    Pakistan´da Muhsin köyü /VİDEO

    Pakistan´da Muhsin köyü /VİDEO
    Kanal7 ekbinden Semanur Sönmez ve Kameraman Mustafa Kemaloğlu Pakistan'da İHH ve BBP işbirliğiyle kurulan Muhsin Yazıcıoğlu köyüne gitti. İş O köyden görüntüler.

    Geçtiğimiz yıllarda deprem ve sel ile sarsılan Pakistan'da faaliyetlerini sürdüren İHH, Büyük Birlik Partisi ile ortaklaşa Muhsin Yazıcıoğlu köyünü kurdu.

    Kanal7 muhabiri Semanur Sönmez Yaman ve Kameraman Mustafa Kemaloğlu bu köye gitti. Pakistanlıların selden sonra tanıştıkları Muhsin isminin hikayesini haberleştirdi.

    Muhsin Yazıcıoğlu köyü selzedelere yeni bir hayatın kapısını araladı. 90 haneli köyde 700 kişi barınıyor. 2 yıl önce sel altında olan bu arazide şimdi bir köy var. 2 odalı avlulu evlerde köylüler dışarıya oranla daha iyi şartlarda yaşıyor.

    Muhsin Yazıcıoğlu köyünde oturan Naila selde evini kaybetti. Köyde herkes Yazıcıoğlu'nun "Şehit Muhsin" olarak biliyor, o şekilde tanıyor. Herkes onu çok seviyor. Köyde doğan bebeklere Muhsin ismi veriliyor. Pakistan'da kullanılmayan bu ismi bu köydeki aileler çok sevdi. Köydekiler "Muhsin adını çok seviyoruz. O nedenle o ismi çocuklarımızda yaşatıyoruz." diye konuşurken, 70 yaşındaki Ferizat Nine sel felaketini şöyle anlatıyor. "Bazen gülüyorum. Sel aklıma gelince ağlıyorum. Allah herşeye kadir. Sizi bize vesile kıldı ve yardım geldi. Rızkı veren Allah'a kurban olayım." dedi.

    İşte O köy...






    Pakistan´da Muhsin köyü /VİDEO Yorumları