Fransız saldırgan toprağa verildi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-29-2012 (21:47)   Son Mesaj: 03-29-2012 (21:47)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    03-29-2012

    Fransız saldırgan toprağa verildi

    Fransız saldırgan toprağa verildi
    Fransa'nın Toulouse kentinde geçen hafta polisin düzenlediği operasyon sonucu öldürülen Cezayir asıllı Fransız saldırgan, kent yakınlarında bir mezarlıkta toprağa verildi.

    Toulouse Belediye Başkanı Pierre Cohen cenazenin 24 saat ertelendiğini açıklamıştı.

    İlgili HaberlerFransa'ya soruşturma çağrısıFransa'da operasyonun sonu: Merah öldüMerah'ın profili: Sakallı, sessiz çocukDevamı için tıklayın

    İlgili KonularFransaMuhammed Merah'ın cenazesi, Cohen'in cenazenin toprağa verilmesinin "uygun olmadığı" şeklinde sözlerinin ardından, Cornebarrieu mezarlığına defnedildi.

    Daha önce de Cezayirli yetkililer Fransa'nın güneyindeki silahlı saldırılarda üçü çocuk toplam yedi kişiyi öldüren Muhammed Merah'ın Cezayir'de gömülmesine izin vermemişti.

    Fransız vatandaşı Merah'ın Cezayirli babası, oğlunun memleketinde akrabalarının yanına gömülmesini istemişti.

    Fransa'da cenaze işlerini yürüten Müslüman toplumu yetkililerinden Abdullah Zekri, Cezayirlilerin güvenlik riski yaratacağı endişesiyle Merah'ın burada gömülmesini reddettiklerini söylemişti.

    23 yaşındaki Merah, işlediği cinayetlerin ardından saklandığı evde geçen hafta polisin düzenlediği operasyon sırasında öldürülmüştü.

    Fransız polisine davaÖte yandan Muhammed Merah'ın babası, oğlunu operasyonda öldüren polisleri dava ediyor.

    Merah'ın babasının avukatı Zahia Muhtari, AFP haber ajansına verdiği demeçte, Fransa ile Cezayir arasındaki özel anlaşma sayesinde, Cezayirli avukatların Fransa'daki davalara bakabildiğini de söyledi.

    Fransız medyasının haberine göre, oğlu özel kuvvet polisleri tarafından kaldığı evde kuşatılan baba, Muhammed Merah'ın sağ yakalanabileceğini savunuyor.

    Davayı açması için Cezayirli bir avukat tutan baba Muhammed Benalal Merah, operasyon sırasında bayıltıcı gaz kullanılmamış olmasını da eleştiriyor.

    Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppé, dava açılacağı haberleri üzerine yaptığı açıklamada, "Eğer böyle bir canavarın babası olsaydım, utanıp çenemi kapardım" şeklinde konuştu.

    Muhbir iddiasıBu arada Fransız basını polisin Toulouse yakınlarında Merah ve saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen bir otomobil bulunduğunu yazdı.

    Fransız ve İtalyan medyasında çıkan haberlerde ayrıca Merah'ın Pakistan ve Afganistan'a gidip gelmesi ardından Fransız polisi tarafından sorgulandığı ve muhbir olmayı kabul ettiği iddia ediliyor.

    Bu durum için gösterilen kanıtlar arasında, Merah'ın kuşatma altında, bir terörle mücadele polisinin ismini vererek onunla konuşmak istemesi ve bu polise gönderdiği mesajlarda, tanışık olduklarını ima eden ifadeler kullanması bulunuyor.

    Polis Muhammed Merah'ın el Kaide militanı olduğunu kabul ettiğini söylüyor.

    Merah'ın üvey kardeşi Raşid Merah ise, 23 yaşındaki eylemci kardeşinin, el Kaide ile ilişkisi olmadığını; Fransız istihbarat örgütünün oyununa geldiğini söylüyor.

    Ailesi Cezayir asıllı olan Muhammed Merah bir hafta içinde, üçü Müslüman kökenli asker, üçü Yahudi çocuk ve biri Yahudi öğretmen olmak üzere yedi kişiyi öldürmüştü.




    Fransız saldırgan toprağa verildi Yorumları