İnsan tacirlerinin yeni yolu sahte evlilik   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-29-2012 (21:46)   Son Mesaj: 03-29-2012 (21:46)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    03-29-2012

    İnsan tacirlerinin yeni yolu sahte evlilik

    İnsan tacirlerinin yeni yolu sahte evlilik
    Sırbistan'dan ''sahte evlilik yoluyla'' Avusturya ve Almanya'ya insan kaçıran 9 kişi ile sahte evlilik yapan 90 kişi yakalandı

    Avusturya ve Almanya güvenlik güçlerinin insan tacirlerine yönelik ortak operasyonunda, Sırbistan kökenli 9 şebeke elemanı ve ''sahte evlilik yoluyla'' bu ülkelerde ikamet eden 90 kişinin yakalandığı bildirildi.

    Avusturya polisinden yapılan açıklamada, Sırbistan kökenli insan tacirlerinin, Avusturya ve Almanya'ya gelmek isteyen Sırbistan vatandaşları için Avusturya ve Almanya'nın Bavyera eyaletinde ''gelin adayları'' buldukları ve para karşılığı yapılan sahte evlilik sonunda bu kişilerin Avusturya ve Almanya'ya getirilerek AB içinde geçerli olan beş yıllık ikamet ve çalışma müsaadesi aldıklarının saptandığı belirtildi.

    Şebekenin özellikle Avusturya'daki uyuşturucu müptelası gençler arasından ''gelin adaylarını'' belirleyerek bin 500 avro karşılığında sahte evliliğe ikna ettikleri belirtildi.

    Şebekenin Sırbistan'da ağına düşürdüğü Avusturya ve Almanya'ya gelmek isteyen Sırbistan vatandaşlarından ise kişi başına 18 bin avro tahsil ettiği bildirildi.

    İnsan tacirlerinin yakalanmasının ardından Avusturya ve Almanya'nın Bavyera eyalet savcılığı 2007 yılından bu yana evlilik yoluyla ikamet ve çalışma müsaadesi alan Sırbistan vatandaşları hakkında soruşturma başlattı.

    Avusturya polisi insan tacirlerine yönelik ortak operasyonda şebeke mensubu 9 kişi ile şebekeden hizmet alan 90 Sırbistan vatandaşının belirlenerek gözaltına alındığını bildirdi.

    Avusturya ve Almanya güvenlik güçleri Sırbistan kökenli insan tacirlerinin yönettiği şebekenin 2007 yılından bu yana sahte evlilik yoluyla yaklaşık 1,5 milyon avro kazanç elde ettiği tahmininde bulundu.




    İnsan tacirlerinin yeni yolu sahte evlilik Yorumları