Maliki´den Suriye´deki muhalifler için uyarı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-29-2012 (18:44)   Son Mesaj: 03-29-2012 (18:44)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    03-29-2012

    Maliki´den Suriye´deki muhalifler için uyarı

    Maliki´den Suriye´deki muhalifler için uyarı
    Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Suriye'deki muhaliflerin silahlandırılmasının bölgesel savaşa neden olabileceğini belirtti.

    Bağdat'ta yapılan 23. Dönem Olağan Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Maliki, "Suriye'deki muhalifleri silahlandırmak bölgeyi savaşa sürükler. Suriye'ye uluslararası ya da bölgesel güç gönderilmesini istemiyoruz. Arap çözümünü destekliyoruz. Yönetimin barışçıl bir şekilde devredilmesini temenni ediyoruz" dedi.

    Mezhepçiliğin Arap bölgesine sıçramasından endişeli olduklarını belirten Maliki, Irak Hükümeti'nin, ulusal uzlaşının sağlanmasında çok yol katettiğini ve bu projenin bitirilmesi için yola devam ettiğini, siyaset, mezhep ve ırk temelinde ihtilaflar yaşayan Arap ülkelerinin Irak'ın uzlaşı ve barış alanındaki tecrübesinden istifade etmesini önerdi.

    Maliki, bu deneyimin terörün üstesinden gelinmesinde silahtan daha başarılı olduğunu ve bölgedeki tek parti yönetimlerinin devrildiğini kaydetti.




    Maliki´den Suriye´deki muhalifler için uyarı Yorumları