Humus harabe kente döndü   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-29-2012 (16:47)   Son Mesaj: 03-29-2012 (16:47)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    03-29-2012

    Humus harabe kente döndü

    Humus harabe kente döndü
    Suriye'de muhalif güçler ile ordu arasında devam eden çatışmalarda Humus'ta birçok mahallenin harabeye döndüğü, yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

    Görgü tanıkları, kentte düzenlenen operasyonlarda rastgele açılan tank ateşinde ve atılan havan toplarının yerleşim birimlerine düşmesi sonucu çok sayıda evin yıkıldığını belirtti. Yine görgü tanıklarından bir kişi, evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğunu, yaralıları enkazdan çıkarmakta zorlandıklarını, bazı semtlerde ise yaralıları kurtarmaya çalışırken keskin nişancıların hedefi olduklarını söyledi.

    Güvenlik güçlerinin kentte çok sayıda su deposunu vurduğunu ve halkı susuz bıraktığını da ifade eden tanıklar, rastgele açılan ateş nedeniyle insanların dışarı çıkmaya korktuğunu ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını bildirdi.

    Humus'taki Bab-ı Derib Mahallesi'ne düzenlenen operasyonlarda da onlarca evin yıkıldığı, yollarının tank paletlerinden dolayı tahrip olduğu ve tankların birçok araca zarar verdiği kaydedildi.

    Kentte elektrik ve iletişim araçlarının çalışmaması nedeniyle sadece uydu telefonlarıyla iletişim kurabildiklerini anlatan tanıklar, halkın şu sıralar temiz içme suyu sıkıntısı çektiğini vurguladı.

    Görgü tanıkları, kentteki mağaza ve marketlerin de güvenlik güçlerince yağmalandığını, evlere düzenlenen baskınlarda askerlerin buldukları değerli eşyaları aldığı ve beyaz eşyaları da kırdığını belirtti.

    Humus'ta uzun süredir devam eden çatışmalardan kaçmayı başarabilenlerin ise Lübnan'a kaçtığı kaydedildi.




    Humus harabe kente döndü Yorumları