TİKA heyeti İsmail Haniye ile görüştü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-29-2012 (12:45)   Son Mesaj: 03-29-2012 (12:45)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    03-29-2012

    TİKA heyeti İsmail Haniye ile görüştü

    TİKA heyeti İsmail Haniye ile görüştü
    Gazze'de temaslarda bulunan TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye tarafından kabul edildi.

    Haniye, kabul sırasında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) heyetinin Gazze ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Erdoğan'ın Gazze'ye verdiği siyasi desteğin yanı sıra TİKA da önemli projeler ile ekonomik sıkıntının giderilmesinde katkı sağlamaktadır. Sayın Erdoğan ayrıca Gazze Şeridi'nde alt yapının güçlendirilmesine destek vereceğini dile getirdi. Allah'tan sonra en çok size güveniyoruz" diye konuştu.

    TİKA'nın Gazze'de gerçekleştirdiği hastane projesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Haniye, Gazze ve Batı Şeria'daki hizmetlerinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

    İsrail'in çeşitli bahaneler ile Gazze'ye saldırılar düzenlediğini kaydeden Haniye, bu saldırıların bitmesini istediklerini sözlerine ekledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk halkının selamlarını Gazze'ye getirdiklerini söyleyen TİKA Başkanı Çam ise Gazze'nin toparlanma süreci içerisine girdiğini belirterek, TİKA'nın bölgedeki çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydetti.

    Çam, TİKA'nın Ramallah ofisini ziyaretleri sırasında Kudüs ve Mescid El Aksa'yı görme fırsatı bulduklarını anlatarak, "1.5 milyarlık İslam alemi adına Filistinli kardeşlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Allah bütün Müslümanlara yaralarını saracak gücü versin" dedi.

    Çam, TİKA'nın Gazze Şeridi ile Batı Şeria'da bundan sonra projelerine devam edeceğini ifade ederek, bu projelerin ihtiyaç ve Filistin yönetiminin taleplerine göre şekilleneceğini vurguladı.




    TİKA heyeti İsmail Haniye ile görüştü Yorumları