Moskova´da Rusça Olimpiyatı düzenlendi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-29-2012 (08:47)   Son Mesaj: 03-29-2012 (08:47)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    03-29-2012

    Moskova´da Rusça Olimpiyatı düzenlendi

    Moskova´da Rusça Olimpiyatı düzenlendi
    Rusya'da yaşayan yabancıların Rus dili ve kültürüne ilgisini çekmek için bu yıl ikincisi düzenlenen Rusça Dil Olimpiyatı'na 360'dan fazla öğrenci katıldı.

    Moskova Kent Yönetimi'nin desteğiyle Uluslararası Atlantik Eğitim Merkezi ve Etnik Eğitim Merkezi (Etnosfera) tarafından organize edilen Rusça Dil Olimpiyatı'nın bu yılki sürprizi Eurovizyon'da Rusya'yı temsil edecek olan yaşlı ninelerden oluşan ''Buranovskiyi Babuşki'' grubunun konseri oldu.

    ''Rusya Hakkında Rusça'' adı altında bu sene ikincisi gerçekleştirilen olimpiyata katılan 360'dan fazla öğrenci, ''Rus dili uzmanları'', ''Büyük Rus Sözcüğü'' (okuma), ''Şarkılarla Rusya'' (müzik), ''Rusya'yı çiziyorum'' (resim) ve ''Rusya görüntüsü'' (fotoğraf) dallarında yarıştılar.

    Organizatörler, bu yılki olimpiyata Rusya'nın değişik kentlerinde Rusça eğitim gören 29 değişik ülkenin vatandaşı öğrencinin katıldığı yarışmayı 40 kadar Rus milletvekilinin izlediğini kaydettiler.

    Yarışmanın ilk turu Şubat, ikinci turu ise bu ay içinde yapılan olimpiyatın galiplerine ödülleri sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Rus Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından düzenlenen törenle takdim edildi.

    Dil olimpiyatını izleyen Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu yaptığı açıklamada, ''Ne kadar dil biliyorsanız o kadar zenginsiniz. Ve o kadar da kaynaşma imkanınız olur. Sizin adınıza çok mutluyum'' diye konuştu.

    Yarışmaya ''Rus Dili Uzmanları'' ve Rusya Görüntüsü'' dallarında katılan ve her iki dalda da birinciliği elde eden, Moskova'daki özel bir okulda okuyan Cihan Haber Ajansı Rusya Temsilcisi Faruk Akkan'ın oğlu Fatih Akkan oldu.

    Babasının işi yüzünden 6 yıldır senedir Rusya'da yaşayan Akkan, ''Bu olimpiyata katılmamın sebebi tamamen Rusya'yı sevmemden kaynaklanıyor. Bana Rusçayı sevdiren öğretmenlerim, ailem ve yakınlarım sağ olsunlar bana destek verdiler'' dedi.

    Olimpiyatların kendisine Rusçayı ne kadar iyi öğrenebildiğini gösterdiğini söyleyen Akkan, konuşmasını Rusça, ''Rusya benim için daha çok sevgi demektir. Moskova'ya, Rusya'ya gelin, görün ve Rus dilini öğrenin'' sözleriyle sürdürdü.

    Rusya'yı bu yıl Eurovizyon yarışmasında temsil edecek olan ve daha şimdiden dünya medyasının ilgisini çeken ''Buranovskiyi Babuşki'' (Buranovalı Nineler) grubu da verdiği konserle salondaki davetlileri coşturdu.




    Moskova´da Rusça Olimpiyatı düzenlendi Yorumları