Suriye´de ölü sayısı 40´a yükseldi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (23:48)   Son Mesaj: 03-28-2012 (23:48)    Cevap: 0    Gösterim: 352  

    03-28-2012

    Suriye´de ölü sayısı 40´a yükseldi

    Suriye´de ölü sayısı 40´a yükseldi
    Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına karşı düzenlediği operasyonlarda bugün ölenlerin sayısının 40'a yükseldiğini duyurdu.

    Örgüt, güvenlik güçlerinin ateşinde, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve uzun bir zamandan beri operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiği Humus'ta 17, önemli muhalif kentlerde biri olan Hama 14, kuzeydeki İdlib kentinde 6, Dera'da 2 ve sanayi ve ticaretin başkenti Halep'te 1 olmak üzere ölü sayısının 40'a ulaştığını, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

    Operasyonlar nedeniyle halkın güvenli bölgelere veya komşu ülkelere kaçtığını ifade eden yerel aktivistler, bazı kentlerde operasyonların gece de devam ettiğini vurguladı.

    Halep Üniversitesi'nde çıkan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldığını aktaran aktivistler, onlarca asker ve üst düzey bir subayın Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını da söyledi.

    Aktivistler, güvenlik güçlerinin Halep'in Salahaddin semti ve Menağ kentinde çıkan gösterilere müdahalesinde onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

    Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 9 askerin cenazesinin, Şam'daki Teşrin Asker Hastanesi'nden memleketlerine gönderildiğini duyurdu.




    Suriye´de ölü sayısı 40´a yükseldi Yorumları