Libya´da aşiretler arası çatışma: 70 ölü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (22:47)   Son Mesaj: 03-28-2012 (22:47)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    03-28-2012

    Libya´da aşiretler arası çatışma: 70 ölü

    Libya´da aşiretler arası çatışma: 70 ölü
    Libya'nın güneyindeki Sebha kentinde Arap ve Tubu aşiretleri arasında üç gündür süren çatışmalarda ölenlerin sayısı 70'e, yaralı sayısı 150'ye yükseldi.

    Hükümet sözcüsü Nasır el Manaa, Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, çatışmalarda ölü sayısının 70, yaralı sayısının da 150'ye yükseldiğini belirtirken, Fizan bölgesindeki Sebha kentininin Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, çatışmaların yoğunluğunu yitirmeye başladığını ve Bingazi kentinden gelen kanaat önderleri ile eski isyancı liderlerin aşiretler arasında barışın sağlanması amacıyla arabuluculuk çabasına giriştiklerini bildirdi.

    Kendilerine katliam ve etnik temizlik yapıldığını ifade eden Tubu aşiretinin ileri gelenleri, kendi saflarından onlarca kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtti.

    Libya'da Tubu aşiretinin lideri İsa Abdülmecid Mansur, "aşiretini hedef alan etnik temizlik" planını kınadı ve ilk kez ayrılma tehdidinde bulunmuştu.

    Mansur, etnik temizlikten korunmak için aşiretin oluşturduğu "Ulusal Tubu'yu Kurtarma Cephesi"nin etkin hale geldiğini bildirmişti.

    Aşiret lideri, gerekirse uluslararası müdahale talep edeceklerini ve Güney Sudan gibi hareket edeceklerini açıklamıştı.

    Siyahi Tubu halkı Libya, Çad'ın kuzeyi ve Nijer'de yaşıyor.




    Libya´da aşiretler arası çatışma: 70 ölü Yorumları