Nuland: Esad rejimi gerekli adımı atmadı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (22:48)   Son Mesaj: 03-28-2012 (22:48)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    03-28-2012

    Nuland: Esad rejimi gerekli adımı atmadı

    Nuland: Esad rejimi gerekli adımı atmadı
    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, ''Esad rejimi, Kofi Anan'a verdiği taahhütleri uygulamaya yönelik gerekli adımları henüz atmadı'' dedi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye genelinde devam eden şiddet olayları ve tutuklamaların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, BM Genel Sekreteri'nin Suriye özel Temsilcisi Kofi Annan planına taahhüdünü yerine getirmediğini gösterdiğini söyledi.

    Nuland, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlandı.

    Bugün Suriye genelinde, yine Dara'dan Hama'ya kadar tutuklama ve şiddet olaylarının sürdüğünü gördüklerini belirten Nuland, ''Şu açık ki Esad rejimi, Kofi Anan'a verdiği taahhütleri uygulamaya yönelik gerekli adımları henüz atmadı. Dün Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın belirttiği gibi, Esad yapılması gerekenin ne olduğu biliyor. Biz onu sözleriyle değil, eylemleriyle değerlendireceğiz'' dedi.

    Nuland, herkesin, verdiği taahhütlere uyması için Esad'ın üzerindeki baskıyı artırması gerektiğini vurguladı.

    Victoria Nuland, Suriye'deki muhaliflerin İstanbul'daki toplantısına yönelik soru üzerine, bu ülkedeki muhaliflerin bir araya gelerek çalışmasının zor bir süreç olduğunu ama muhalif gruplar arasında olabilecek en büyük birlik ve bütünlüğün oluşmasını istediklerini kaydetti.




    Nuland: Esad rejimi gerekli adımı atmadı Yorumları