İngiltere´de kamu görevlileri grevde   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (21:13)   Son Mesaj: 03-28-2012 (21:13)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    03-28-2012

    İngiltere´de kamu görevlileri grevde

    İngiltere´de kamu görevlileri grevde
    İngiltere'de hükümetin yürürlüğe koyduğu uygulamaları protesto etmek için bugün binlerce öğretmen ve kamu görevlisi greve gitti.

    Kamu Çalışanları Sendikası, Ulusal Öğretmenler Sendikası ve Eğitimciler-Öğretim Üyeleri Sendikası tarafından düzenlenen protesto gösterisine katılan kalabalık, önce Başbakanlık binasına ardından da Meclis ve Eğitim Bakanlığına yürüdü. Protesto yürüyüşünde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

    Hükümetin emeklilik kesintileri konusunda yürüttüğü politikaya karşı olduğunu belirten eylemci Rolen Grand, "Bizler sinirliyiz, hükümet kendilerinin sebep olduğu ekonomik krizin acısını fakirden çıkarmaya çalışıyor. Emeklilik yaşını artırıp kesintiye gidiyorlar. Kızgınız, çünkü hastaneler özelleştiriliyor, okullar hatta polis dahi özelleştirme planları içerisinde. Bunlar özelleşince bir kaç kişi yarar sağlayacak ve bunlar da başbakanın çevresi ve Tory Partisi olacak. Biz bu hükümeti gönderene kadar kampanyamıza devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

    Camden Town bölgesinde öğretmenlik yapan Sean McHugh ise, "Hükümetin emeklilik haklarımıza getirdiği değişikliği onaylamadığımız için protesto gösterisi yapıyoruz. Hükümete mesajımız, biz bu getirilen değişikliklere katlanmayacağız. Çok çalışıp az kazanıp emekliliğimiz için daha çok ödeme yapmamızı isteyip, daha geç bir yaşta emekli olmamızı bizden isteyemezler. Vergiler zenginler için, biz bunları kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

    İngiltere'de son üç yıl içinde, 32 bini öğretmen toplam 45 bin kamu görevlisinin işine son verildi.




    İngiltere´de kamu görevlileri grevde Yorumları