Suriye´de Osmanlı camisi bombalandı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (18:50)   Son Mesaj: 03-28-2012 (18:50)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    03-28-2012

    Suriye´de Osmanlı camisi bombalandı

    Suriye´de Osmanlı camisi bombalandı
    Suriye'de devam eden çatışmalarda 10'dan fazla kişi öldü. Hama kentinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait bir cami de bombardımanda ağır hasar gördü.

    Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bazı kentlerde düzenlenen operasyonlarda asker ve güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Suriye'nin iç kesimlerindeki Hama kentinde de birkaç gündür devam eden bombardımanda onlarca evin yıkıldığı, Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait bir caminin de ağır hasar gördüğü bildirildi.

    Kentte elektrik ve iletişimin kesik olduğunu ifade eden aktivistler, yaralıların tedaviye ihtiyaç duyduğunu, ellerinde fazla tıbbi malzeme olmadığı için bazı yaralıların hayatını kaybettiğini söyledi.

    Askerlerin meralardaki hayvanları dahi öldürdüğünü aktaran aktivistler, Hama'nın Safsafe semti ve Sehel el-Gab beldelerinde Şebbiha güçlerinin çok sayıda kişinin evini yaktığını belirtti.

    Bu arada Humus'un Er-Rabil Arabi ve Deyr Bealbe semtlerinde şiddetli patlamalar meydana geldiği, ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edildi.

    Dera kentine bağlı Busur El-Harir'de de ordudan ayrılan 13 asker ve bir subay için operasyonlar düzenlendiği ve halkın kenti toplu halde terk ettiği kaydedildi.




    Suriye´de Osmanlı camisi bombalandı Yorumları