Avrupa Konseyi, İsviçre´yi uyardı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-28-2012 (17:47)   Son Mesaj: 03-28-2012 (17:47)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    03-28-2012

    Avrupa Konseyi, İsviçre´yi uyardı

    Avrupa Konseyi, İsviçre´yi uyardı
    Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Thomas Hammarberg, İsviçre'de ırkçılık ve yabancı düşmanlığının arttığı uyarısında bulundu.

    İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter'e konu ile ilgili mektup gönderen Hammarberg, ''ayırımcılıkla mücadelede bu ülkenin etkili tedbirleri almadığı'' şikayetinde bulundu.

    Özellikle siyasetçilerin seçim kampanyalarında yabancılara yönelik hakaret içeren söylemlerinden duyulan rahatsızlığı dile getiren Hammarberg, ''Açık ve şeffaf bir siyasi tartışmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak ifade özgürlüğü sınırsız değil. Nefret ve kin içeren söylemler, diğerlerinin haklarını ihlal anlamına gelir ve bu kabul edilemez. İsviçre, ırkçı ve yabancı düşmanı söylemlerin cezasız kalmamasını sağlayacak gerekli düzenlemeler yapmalı'' ifadesini kullandı.

    Avrupa ve uluslararası standartlara uyum sağlanması için İsviçre'nin bu alanda yasal düzenlemeleri vakit geçirmeden yapması gerektiğini belirten Hammarberg, çıkartılacak kapsamlı bir yasanın, mevcut sorunların giderilmesinde önemli rol oynayacağının altını çizdi.

    Hammarberg, yabancıların dışında bu ülkede, özürlü ve eşcinsellerin de yine ayırımcılığa hedef olabilecekleri uygulamaların önüne geçilmesinin önemine değindi.

    İsviçre'de göçmenlerle ilgili aile birleşimi yasasında yapılan değişiklik konusundaki endişesini dile getiren insan hakları temsilcisi, aile ve özel yaşama saygının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin en önemli maddelerinden birisi olduğu uyarısında bulundu ve bu konuda AİHM'nin içtihatlarına da dikkati çekti.

    Avrupa Konseyi İnsan Hakları temsilcisi Hammarberg, İsviçre yetkililerinin mülteci başvurularını değerlendirme sürecini hızlandırmasının ve bu kişilere yapılan hukuki yardımın artırmasının sevindirici olduğunu bildirdi.




    Avrupa Konseyi, İsviçre´yi uyardı Yorumları