Yanukoviç, Obama ile görüştü   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 03-28-2012 (16:48)   Son Mesaj: 03-28-2012 (16:48)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    03-28-2012

    Yanukoviç, Obama ile görüştü

    Yanukoviç, Obama ile görüştü
    Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Seul'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

    Görüşmeden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yanukoviç, Obama ile yüz yüze görüşmelerinin aralarındaki güven duygusunu artırdığını belirtti.

    Obama da nükleer güvenlik alanında Ukrayna'nın çalışmalarından memnun olduğunu ifade ederek, adil seçim ve ülke içindeki muhaliflerin yargılanması konusunda Ukrayna'nın şeffaf davranması gerektiğini söyledi.

    Ukrayna'nın eski cumhurbaşkanı Yulya Timoşenko, yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmış ve 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

    Batılı liderlerle görüşerek, ülkesine yöneltilen demokrasi eleştirilerini hafifletmeye çalıştığı belirtilen Yanukoviç, bir taraftan da ülkesindeki ekonomik daralma tehlikesini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu "Standart and Poors"un, Ukrayna'nın kredi derecesini düşürmesi ve görünümünü negatife çevirmesinin ardından, ülkenin orta vadede ekonomik daralma tehlikesiyle karşı karşı olduğu belirtiliyor.

    IMF ile görüşmelerde bulunan Ukrayna yönetimine, evlere verilen doğalgaz ve elektrik fiyatlarında zam yapması önerilirken, Rusya'dan aldığı doğalgazda indirim sağlaması gerektiği vurgulanıyor.

    Ancak bu iki noktada somut ilerleme sağlanabilmiş değil.




    Yanukoviç, Obama ile görüştü Yorumları