Karadağ, Yeremiç´in adaylığını destekleyecek   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-28-2012 (15:44)   Son Mesaj: 03-28-2012 (15:44)    Cevap: 0    Gösterim: 341  

    03-28-2012

    Karadağ, Yeremiç´in adaylığını destekleyecek

    Karadağ, Yeremiç´in adaylığını destekleyecek
    Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, ülkesinin Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç'in, BM Genel Kurul Başkanı adaylığını destekleyeceğini söyledi.

    Vuyanoviç, Sırbistan'da yayın yapan B92 televizyonuna yaptığı açıklamada, Sırbistan ve Karadağ'ın iyi ilişkilere sahip komşu ülkeler olduğunu belirterek, ''İki iyi komşu ülke olarak, bölgemize iyi bir mesaj göndermemiz gerekir. Bu nedenle Karadağ olarak Yeremiç'e tam destek veriyoruz'' dedi.

    Bu arada, New York'ta diplomatik faaliyetlerde bulunan Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç de Tanjug ajansına yaptığı açıklamada, dünya ülkelerinin çoğunun Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı seçimi sırasında Sırbistan'a destek vereceğini söyledi.

    BM Genel Kurulu başkanlığının sadece Sırbistan için değil, Batı Balkanlar ve tüm bölge için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Yeremiç, ''BM Genel Kurul Başkanı olmamız Sırbistan'ın devlet çıkarlarının tanıtımı için ve bölge için çok iyi bir fırsat olur'' dedi.

    Sırbistan'ın önceki yıllarda toprak bütünlüğünü savunurken bazı güçlü ülkelerle sorunlar yaşadığını dile getiren Yeremiç, ancak bu ülkelerin hala Sırbistan'a saygı duyduklarını ve bu tavırlarını BM Genel Kurul Başkanı seçimi sırasında göstereceklerini vurguladı.

    Haziran ayının ortalarında yapılacak BM Genel Kurul başkanlığı için bölgeden Litvanya da aday gösterdi.




    Karadağ, Yeremiç´in adaylığını destekleyecek Yorumları