Meclis, ırkçı Wilders´ın sitesini kınadı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 03-28-2012 (13:46)   Son Mesaj: 03-28-2012 (13:46)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    03-28-2012

    Meclis, ırkçı Wilders´ın sitesini kınadı

    Meclis, ırkçı Wilders´ın sitesini kınadı
    Hollanda Meclisi, aşırı sağcı Geert Wilders'ın liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi'nin (PVV) açtığı, Orta ve Doğu Avrupalı göçmenlerle ilgili şikayetleri toplamayı amaçlayan internet sitesini kınadı.

    Demokratlar 66 (D66) partisinin sunduğu kınamaya ilişkin öneriye muhalefet partilerinin yanı sıra iktidar ortağı Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) ile geçen hafta PVV'den istifa eden bağımsız milletvekili Hero Brinkman da destek verdi.

    Öneriye Wilders'ın partisi PVV, azınlık koalisyonun büyük ortağı Liberal Parti (VVD) ve Reformcu Devlet Partisi (SGP) ise karşı çıktı.

    Meclis çoğunluğunun kabul ettiği öneride, söz konusu girişimin belli bir grup insanı gereksiz bir şekilde dışladığına yer verildi. Oylamanın ardından Başbakan Mark Rutte'ye yazılı başvuran D66 partisi, meclisten çıkan karardan sonra yapılacaklar konusunda bilgi istedi.

    Ancak Başbakan Mark Rutte, internet sitesiyle ilgili eleştirilere rağmen konuya girmekten kaçınıyor. Söz konusu internet sitesinin hükümet tarafından değil mecliste temsil edilen bir siyasi parti tarafından kurulduğunu belirten Başbakan, AP'nin kınama isteklerine de sessiz kalmıştı.

    PVV tarafından geçen ay açılan internet sitesinde, halktan, Romanya ve Polonya gibi Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen göçmenlerle ilgili şikayetlerini bildirmeleri isteniyor.




    Meclis, ırkçı Wilders´ın sitesini kınadı Yorumları